Olipahan rentouttava viikonloppu! Suuntasimme siis Nissanin nokan kohti Savitaipaletta jo heti puolenpäivän jälkeen perjantaina. Enon lämmityspalvelu oli taas toiminut moitteettomasti, joten mökki oli mukavan lämmin ja kuiva, kun saavuttiin sinne klo 17 maissa.
  
   Lauantaina tutustuttiin Kuolimo-järven retkiluistelurataan, josta valittiin 7 km yhteen suuntaan kulkeva "Samaani-reitti". Savitaipaleella on monena vuonna järjestetty helmikuun lopussa suuri retkiluistelutapahtuma, johon ei koskaan olla osallistuttu. Onneksi pitävät ratoja kunnossa tapahtuman jälkeenkin. Samaani-reitti päättyy nuotiopaikalle, johon on rakennettu "muinaisasumus", eli eräänlainen kota, jossa on hirvennahasta tehdyt ovet ja istuimet. Varsin vaikuttava kokonaisuus, jossa paistettiin makkarat ja syötiin muut eväät. Ilma oli mukavan aurinkoinen ja aurinko lämmitti sen verran mukavasti, että luistellessa pärjäsi pelkällä fleece-puserolla. Jään pinta oli kuitenkin hyvässä kunnossa, eli aurinko ei ollut vielä pehmittänyt sitä (oltiin aika aikaisin aamulla liikkeellä).

   Menomatka oli hieman takkuinen, kun mulla on edellisestä luistelusta aika kauan aikaa ja oli vielä vastatuuli (retkeiltiin nyt ihan kaunoluistimilla ja hokkareilla), mutta takaisin tullessa oli vanhat taidot jo palautuneet ja myötätuuli vielä avitti matkantekoa.

   Seuraavana päivänä tuntui pohkeissä 14 km:n luistelu ja lisäksi sain niskani yöllä jumiin ihan täysin... Hieman vertyi kun tehtiin metsätöitä ennen lähtöä ja tänään pystyn jo kääntämään päätä oikealle ; )