Kesätauko 23.6.2005-3.8.2005

Treeniaktiivisuus:

Kaikenkaikkiaan pidettyjä treenejä 4.8-9.12.2005 18 kertaa, joista oltiin poissa 5 kertaa (2*emäntä kuumeessa, 2* mökillä, 1*emäntä hummailemassa). Alkusyksystä mulla on taas raportoituna tarkkaan treenien kulku n. kuukauden ajalta ja sitten se on jäänyt, niinkuin aina...

Oman ryhmän treenien lisäksi oli kahdet kouluttajatreenit, joissa olin ja neljät hälytreenit, joista osallistuin ainoastaan yhteen harjoitukseen!!! Motivaatiota on hieman laskenut ehkä se, että mulla ei ole tällähetkellä hälytreeni-kelpoista koiraa, mutta se on kyllä aika huono syy. Tai no, Seri kyllä on "kelpoinen", mutta oli koko syksyn toipilaana.

Syksy meni Merrin kanssa kokonaan kertovan ilmaisun opettelussa, mukaan mahtui kaksi suurempaa etsintäharjoitusta.
Tässä raportit noista etsintäharjoituksista:

2.9.2005 Hirviaidan pää
Merrillä oli etsintäharjoitus. Hyvä opetus ohjaajalle siitä, että vaikka alue olisi kuinka tuttu, niin voisi sitä karttaa silti vilkaista... Merri siis reagoi yhdessä kohtaa selvästi, olisin voinut auttaa koiraa tarkastamalla maastonmuodot kartasta -> ohjaaja aivoton, joten kierrettiin lähes koko alue, kunnes Merri sai uudelleen hajun. Maalimiehenä Tiina ja vauva ja Merri jäi pitkäksi aikaa haistelemaan vauvan peittoa, joten ehdin kutsumaan sen luokse (tässä vaiheessa kertovaa ilmaisua treenattu vain muutama kerta). Olisi varmaan tullut ilmankin, jos olisin hieman malttanut.

9.12.2005 Pinsiön koulu
Merrillä oli etsintäharjoitus. Helppo pieni alue, Merri nappasi melkein heti jäljen, kun ensin onnistuimme pienten vaikeuksien jälkeen löytämään etsittävälle alueelle... Lopussa oli tarkentanut ilmavainulla. Olimme aika kaukana, mutta Merri tuli hienosti ilmaisemaan minulle ja näytölle mentäessä jouduin todella hiljentämään Merrin menoa, koska parin viikon flunssassa olon jälkeen ei oikein happi kulkenut. Hienosti kesti sen (tätä jarrutteluakaan ei ole montaa kertaa vielä tehty) ja liinan kiristyessä aina hetkeksi istahti ja kääntyi vilkaisemaan taakse, että tullaanko sitä sieltä. Maalimiehet löydettyään Merri oli nuuskinut kädet ja lähtenyt sitten samantein hakemaan minua. Merri käyttäytyi ihan hyvin maalimiehillä kun tultiin näytölle ja annoin palkan maalimiesten syötettäväksi.