Lauantai 7.7.2007

 

Ajoissa päästiin kotoa liikkeelle 7.20 (meidän ennätys!), 5.00 soi jo herätyskello ja pakattiin loput tavarat autoon ja aamiaisen jälkeen matkaan. Yöllä n. klo 4.00 oli herätty jo kertaalleen, kun meidän talon pihassa oli jotain nuorisoa mekkaloimassa, ketä lie etsineet. Merri haukahti kumeasti kerran kun kolisivat naapuriovella, mutta pysyi ihan hiljaa, kun joukkio siirtyi meidän oven eteen. Siinä vaiheessa, kun nuoret pimputtivat ovikelloa, niin meidän "vahtikoira" luikahti kylpyhuoneeseen piiloon… Siellä kyhjötti, kun Peetu kävi ovella lähettämässä mekkaloijat muualle ;) Eipä taida tuosta Merristä isompaa turvaa olla oikein tositilanteessa!

 

Matkalla pysähdyttiin ensin Ruotulassa Peetun enon pihassa ja lykättiin osa kahden viikon mökkitavaroista enon autoon ja eno koirineen liittyi omalla autollaan karavaaniimme. Matkalla pysähdyttiin useaan otteeseen… Ensin mulle tuli vessahätä Pälkäneen paikkeilla ja Hämeenkosken kohdilla oli pakko pysähtyä, kun Merri alkoi olemaan levottoman oloinen. Merrin maha olikin ihan ripulilla, ehkä jotain tekemistä oli edellisenä iltana antamallani keitetyllä hauella. Sitten päästiin niukin naukin Tuohikottiin saakka (Emmalla alkoi kärsivällisyys loppumaan), jossa Merri pääsi taas tarpeilleen ja Emma syömään. Loppumatka 40km sujui hyvin ja perillä Savitaipaleella oltiin puoliltapäivin, kun oli vielä kalastusluvat haettu urheiluliikkeestä (se tärkein ensimmäisenä…).

Loppupäivä sujui mökille asettuessa ja Peetulta ja enolta kalastamisessa. Koirat (4kpl) riehuivat ympäriinsä ja riitelivät luista joita löytyi taas naapurimökiltä.

755618.jpg

Sämpy on Timpan 14-vuotias vanha, monessa mukana ollut ystävä. Ikä alkaa jo painaa, jalat eivät aina oikein pysy menossa mukana ja kuulokin on huono. Järvessä vilvoittelu kuitenkin helpottaa oloa ja jaksaa taas mennä vauhdilla eteenpäin. Lapinkoiramaisesta olemuksesta huolimatta rotuja taustalla ovat kiinanpystykorva sekä joku toinen hieman kotimaisempi pystäri.


755628.jpg

Tanner tömisee, kun tämä kaksikko pääsee vauhtiin. Nana on Merrin tyttöystävä ja herrasmiesmäisesti tämä luovuttaa kaikki keppinsä ilman mutinoita räväkälle Nanalle.

755611.jpg

Tässä Seri on "poliisina" tullut väliin, kun Merrin ja Nanan leikki on muuttunut sen mielestä liian hurjaksi. Seri on ollut erinomaisessa kunnossa, joten lääkitystä puolitetaan taas kun mennään takaisin kotiin.

Sunnuntai 8.7.2007

 

Aamulla heräiltiin yhdeksän aikaan ja hieman väsytti edellisen päivän aikainen herätys ja ehkä sekin, että miehet oli kalassa puoleen yöhön… Ilma oli sateinen ja harmaa, mutta Peetu enoineen kaivoivat maahan kuopan, jossa polttivat pari isoa kasaa risuja. Hiilloksella oli sitten hyvä pöntössä savustaa edellisen päivän kalansaalis! Lisäksi saivat aikaiseksi oikein komian sahapukin, kun meillä sellaista ei ole.

 

Päivällä syötiin hyvin ja lähdettiin illan suussa ajelemaan autolla Kuolimon ympäri sadetta pakoon. Partakoskelta eteenpäin olikin oikein aurinkoista ja maasta näkyi ettei siellä ollut satanut ollenkaan koko päivänä!  Yhdestä paikasta haettiin vähän kiviä rakenteilla olevaan grilliin ja ajeltiin varovaisesti, ettei Golfin iskarit kärsi. Emma kukkui melkein koko päivän hereillä, jos ei lasketa keskipäivän pitkiä päiväunia lukuun. Oli kuitenkin aurinkoinen ja hyvällä tuulella koko ajan, eikä illallakaan saanut mitään kiukkukohtausta. Oli ilmeisesti niin jännittävää ettei nukutusyrityksistä huolimatta malttanut nukkua. Illalla lähdin vielä Serin ja Merrin kanssa kutosen lenkille ja hyvin jaksoi Serikin vaikka oli ensimmäinen oikein pitkä lenkki sairasloman jälkeen. Hyvin on kyllä haava parantunut ja koira muutenkin iloinen ja pirteä. Mustikat alkaa täällä mukavasti kypsyä ja niitä on paikoitellen todella paljon. Loppuviikosta täytyy kaivaa kipot esiin ja lähteä keräämään.

755605.jpg

Hieman pääsi Peetun ja Timpan nuotio suureksi, taustalla nimittäin näkyy pätkimistä odottavat rangat uhkaavan lähellä... Onneksi sateiden jälkeen oli maa märkä.

Maanantai 9.7.2007

 

Peetu ja eno rupesivat heti aamusta puutalkoisiin ja sahasivat moottorisahalla rankakasan pätkiksi. Kyllä kävi näpsäkästi uudella sahapukilla! Jaksoivat vielä halkoakin suurimman osan ja paljon tuli taas polttopuuta tuleviksi vuosiksi. Emma on vedellyt päiväunia päiväunien perään koko päivän, tänään on otettu vähän unta takaisin eilisen kukkumisen jälkeen. Lammen rannassa on joku elukka touhunnut ja sukellellut melkein koko päivän, vielä ei ole saatu selville varmasti mikä se on, mutta suuri epäilys on, että olisi minkki :( Verkonmerkit askarreltiin itse, kun urheiluliike myi valmiita hintaan 29,90!!! Peetu ja eno kävivät viemässä verkot Kuolimoon ja minä lähdin Merrin ja Emman kanssa kävelylle "kylille". Seri sai jäädä huilimaan mökkiin.

755652.jpg

Tässä Timpan askartelema sahapukki ja osa valmiista polttopuista.

Tiistai 10.7.2007

 

Aamulla herättiin siihen, että Peetun eno paukutti kirveellä loppuja pöllejä haloiksi… Nuorempi koira Nana oli herättänyt sen verran aikaisin, että oli enolla käynyt aika pitkäksi, kun vaan nukuttiin ;) Pitkän aamiaisen jälkeen miehet lähtivät kuskaamaan kaatopaikalle kaikenmoista nurkkiin kerääntynyttä roinaa, mm. toimimaton tv, rikkinäinen ja erittäin vanha kuumavesivaraaja, toimimaton pöytätiskikone, suorastaan antiikkinen imuri, wc-pönttö, vihertynyt muovipöytä… Tuli jotenkin keventynyt olo, kun pääsi noista eroon. Samalla kuskasivat muutaman risukuorman kaatiksen keräykseen.

 

Verkoista löytyi yksi ainoa ahven, joka oli kyllä komean kokoinen, arviolta 400g. Hyvältä maistui paistettuna. Venerannassa oli lähellä pesivä kuikka käynyt Peetua ja enoa hätyyttämässä, ilmankos sorsaemo 6 poikasen kanssa on siirtyneet meidän lammelle turvaan! Illansuussa lähdettiin retkelle Kivikautiselle asumukselle Lepänkantoon. Kodalla oli muutakin porukkaa ja siellä oli toinen äiti 7kk ikäisen lapsen kanssa. Päästiin vaihtamaan kokemuksia Patapum-kantorepusta, jonka ostin Emmaa varten viime viikolla. Tällä äidillä siis oli samanlainen kantoreppu ja käyttökokemusta useammalta kuukaudelta. Meillä reppu oli ensimmäistä kertaa päällä ja oikein kätevältä ja ergonomiselta tuntui. En tykännyt ollenkaan Baby Björnistä, joka meillä oli käytössä, kun Emma oli ihan pieni.

755637.jpg

Meillähän ei koirat kerjää...

755657.jpg

Vihdoinkin kuva kivikautisesta-asumuksesta hirvennahkoineen.

Keskiviikko 11.7.2007

 

Aamulla miehet lähtivät heti herättyään kokemaan taas verkkoja, saalis tänään pyöreä nolla. Sillä aikaa valmistettiin Emman kanssa oikein kunnon aamiainen, oli puuroa, salaattia, leipää ja kananmunia. Aamiaisen jälkeen tehtiin taas hommia. Peetu ja eno kärräsivät pari kuormaa puita Kuusikko-mökin varastosta Lampi mökille. Pinosin toisen kuorman ja jatkoin pihan haravointia.

 

Iltapäivällä eno ja koirat suuntasivat Opelin nokan kohti Tamperetta ja meidän koirat jäivät haikeana katsomaan perään. Merri ja Nana ovat varsinainen leikkikaksikko ja Seri sitten aina välillä menee poliisina väliin rauhoittelemaan menoa. Illalla huomattiin, että Emma on hieman flunssainen :( Lämpöä ei ollut, mutta tyttö yski hieman ja oli nuhainen. Onneksi nukkui yönsä rauhassa, vanhemmista ei kyllä voi sanoa samaa…

755647.jpg

Lie liian vähäinen vaatetus yhdistettynä vaihteleviin säihin sai Emman vilustumaan... Tosin Peetu ja Timpa olivat vuoronperään myös flunsassa, muhun ei jostain syystä tarttunut.

Torstai 12.7.2007

 

Todellinen siivouspäivä! Siivottiin mökki lattiasta kattoon ja Peetu siivosi vielä auton sisältä ja ulkoa. Auton penkitkin tuli pestyä jollain siihen tarkoitetulla aineella. Kävin läpi ruokakaapit ja kummasti tuli tilaa, kun heitti pois vuonna 2002 vanhentuneet riisit ja hieman tuoreemmat jauhot… Emma nukkui suurimman osan päivästä, lämpöä oli 37,7, mutta olo näytti koko ajan paranevan iltaa kohden. Illan suussa käytiin pitkällä lenkillä kylän ympäri ja pysähdyttiin torille jäätelölle ja oluelle ja jaffalle ABC:lle. Matkalla nähtiin mökkitiellä tapettu kyy, niitä on mökkinaapurin mukaan näkynyt useampia tänä vuonna. Itse en ole nähnyt täällä kyitä ainakaan 10 vuoteen, mutta muistan kyllä lapsuudesta, että niitä oli tietyissä paikoissa joka kesä. Vaskitsoja sen sijaan täällä on runsaasti, mm. kompostista löytyy kun vähän pöyhäisee.

755644.jpg

Emma on oppinut istumaan todella hienosti tuettuna! Muutenkin oppii kaikkea tällähetkellä uskomattomalla vauhdilla, kun kaiken muistaisi kirjata ylös edes suurinpiirtein...

Perjantai 13.7.2007

Emman mummi tuli Lappeenrannasta käymään puolen päivän aikaan. Samalla käytiin torilla ja sain kiristettyä silmälasieni sankoja paikallisessa optikko-liikkeessä. Istuin niiden päälle alkuviikosta, kun olivat unohtuneet sohvalle… Emma alkoi olemaan jo kunnossa, eikä lämpöäkään ole ollut. Illalla ajettiin Lappeenrantaan viemään mummi kotiinsa ja paluumatkalla ajeltiin Lavikanlahden kautta, kun Emma nukkui autossa niin sikeästi. Sieltä metsän keskeltä löytyi nurmijalkapallokenttä ja ratsastuskoulu.

755659.jpg

Mummin silmälasit kiinnostavat kovasti, kuten tällähetkellä kaikki esineet mihin vain yltää!

755668.jpg

Heti tiedettiin, mitä mummin tuomalla nokkamukilla kuuluu tehdä.