15.10 Olin poissa, kun Emma oli kipeän oloinen. Viikon aikana kiukkuisuuden ja lämpöilyn syyksi kuitenkin paljastui 4 samaan aikaan puhkeavaa hammasta...

22.10 Pirunvuoren ympäristö/Lempäälä
Merrillä taas 2 ukkoa ja namien syömistä nätisti treenattiin edelleen. Toinen maalimiehistä oli sijoitettu niin, että haju oli vaikeasti saatavista. Merri kuitenkin selvitti probleeman vikkelästi.

29.10 Olin taas pois, tälläkertaa Helsingin reissun takia.

5.11 Teematreenit, Halkoniemen venesatama.
Merrillä taisi olla kolme mm suorilla palkoilla. Koira toimi oikein hienosti, mutta ohjaaja mokasi etsintäsuunnitelman täydellisesti ylimielisellä asenteellaan... Yksi mm jäi ylänurkkaan, kyllä harmitti, varsinkin kun Merri oli niin taitava. Kolmas maalimies oli kiivennyt veneen päälle ja Merri tuli hienosti mulle ilmoittamaan, että "hei tonne ylös on joku hassusti joutunut", pompittuaan ensin takajaloilleen hajua tarkentaessaan. Loppupalkkana Merrin "ylikaiken" kaninnahka ja toimi mielestäni hienosti. Sitä ei siis revitä, vaan ylpeänä esitellään kaikille (ja kaikki kehuu maasta taivaisiin) ja sen jälkeen kuljetetaan rinta rottingilla autolle "talteen".

12.11 Puuvuori, Ylöjärvi
Oli aika lanseerata meidän uusi ilmaisu treenien yhteyteen. Kolme mm ja peruskuviot palkkauksen suhteen (ohjeistin maalimiehet kyllä hieman huonosti). Ensimmäisellä jouduin pyytämään Merrin kädestä pitäen maahan, oli ihan pihalla... Toinen meni jo paremmin ja kolmas ilman käskyä, mutta nousi melkein heti istumaan, joten pyysin takaisin maahan. Tuo hätäily/kiire on Merrille erittäin tyypillistä, joten tässä saan jatkossakin vaatia maltilla tehdyn suorituksen, ettei kertaakaan pääsisi varastamaan. Itsestä tuntui treenin jälkeen, että otinkohan ilmaisun liian aikaisin takaisin treeneihin, mutta todettiin siinä, että sama olisi varmaan edessä vaikka kuinka pitkittäisin sitä pelkkää kotitreenausta. Ne kierrokset treeneissä nousee kymmenenteen potenssiin kotitreenaukseen verrattuna, se asia ei tule muuttumaan mihinkään. Eli ohjaajalle vaan skarppia otetta, että koiralta vaaditaan aina oikeanlainen suoritus.

19.11 Olin taas pois. Toivuin kotona Sveitsin reissusta väsäämällä yömyöhään yhtä viime tippaan jäänyttä työtä...