Kuivahko, tuulinen ilma. Merrillä jälki n.300m ilman esineitä, ikä aika tarkkaan 1h. Mm (tiina) päässä. Jäljennostossa Merri reagoi aika voimakkaasti alussa olevaan merkkiin (ensi kerralla alku ilman merkkiä). Jälki nousi ja jäljestys lähti hyvin käyntiin. Tuuli oli kyllä hajua kuljettanut selvästi laajemmalle alueelle. Aika alussa oli ison polun ylitys, jossa Merri vähän matkaa seurasi polkua, mutta totesi pian ettei siitä ollut mm mennyt, joten korjasi itsensä takaisin jäljelle. Tässä osasin malttaa itse hyvin, enkä puuttunut koiran toimintaan, sai ihan itse selvittää tilanteen ja hyvin selvittikin.

Jatkettiin jäljestystä ja nyt tuuli ihan suoraan vasten ja tuuli kuljetti välillä tuoretta hajua maalimiehestä, eli Merri nosteli nokkaansa useamman kerran. Merri sai myös tuoreemman hajun sieltyä mistä mm oli kulkenut jäljen päähän jäljen vanhenemisen jälkeen ja yritti pariin otteeseen vetää alhaalle menevälle tielle. Pysäytin sen sitten aina ja kehuin ja Merri palasi aina "vanhalle" jäljelle, eli oli kyllä koko ajan ihan selvillä missä se meni, olisi vain halunnut vaihtaa tuoreempaan jälkeen. Myöhemmin sitten keskusteltiin olisiko sen vain pitänyt antaa vaihtaa tuoreempaan ja menna sitä kautta maalimiehelle. 

Oikein mukavasti mennyt harjoitus ja oli oikeastaan ihan hyvä ettei kaikki olosuhteet olleet optimaalisia ja etukäteen mietittyjä (mm. tuulen suunta). Kokeessakin jälki piirretään maastoon kartalla ja tehdään suunnitelman mukaan riippuimatta siitä mistä tuulee. Puhumattakaan mistään tositilanteesta missä reititkin on mitä sattuu.

Samaan malliin jatketaan. Ensi kerralla jälki n. 250-350m, ikä 1h 15min, ehkä 1 esine voi olla. Tässä harjoituksessa oli ihan hyvä ettei ollut esineitä, muutenkin oli aika paljon "tapahtumia" jäljen aikana.