Serillä oli IMHA kontrolli 6.9 Hakametsän Eläinlääkäriasemalla tutulla eläinlääkäri Pirjo Haapasalolla. Samalla tutkittiin mahaan ilmestynyttä ihottumaa, joka nuolemisesta oli vähän tulehtuneen näköinen. IMHAan voi kuulemma joskus liittyä kilpirauhasen vajaatoimintaa, joka taas ilmenee iho-oireina, joten normaalien veriarvojen lisäksi tutkittiin myös kilpirauhasarvot. Seri sai ihottumaan (ihotulehdukseen) antibioottikuurin, joka oli mun nopean laskun mukaan 5 antibioottikuuri sairastumisen jälkeen (31.3.2006 jälkeen). Eli kertonee jotain siitä, että elimistön puolustusjärjestelmä ei toimi täydellä teholla ja tulehdusten riski kasvaa. Lisäksi saatiin korvatippoja (!!!) niihin ihottuma näppylöihin. Tämä antibiootti-korvatippa yhdistelmä oli kyllä tehokas, koska näpyt katosivat muutamassa päivässä.

Eilen sitten saatiin verikokeiden tulokset ja ne olivat kyllä mukavaa kuultavaa. Kilpirauhasarvot olivat normaalit, tulehdusarvot normaalit, kaikki veriarvot normaalit ja maksa-arvot laskeneet edellisestä kerrasta vaikka lääkitys ei ole vähentynyt. Maksa-arvot toki olivat edelleen koholla, mutta nyt Seri voi siirtyä jo johonkin tavalliseen ruokaan tuosta erikoisruokavaliosta. Lääkitystä jatketaan kuten tähänkin saakka (1tbl kortisoni aamuisin joka toinen päivä ja 1tbl Imurel iltaisin joka päivä) ja seuraava kontrolli näillä näkymin ennen joulua tai alkuvuodesta.

Seri on ollutkin mukavassa kunnossa ja leikkinyt paljon Merrin kanssa, jota ei tosiaan ole kevään jälkeen kovin usein tapahtunut. Viileät syysilmat ovat myös sopineet paremmin Serille, helle selvästi väsytti sitä. Kesän (ja oikeastaan koko viime talven ja kevään) vähäinen liikunta näkyy mm. surkastuneissa takajalkojen ja selän lihaksissa ja nyt onkin ruvettu tekemään pikkuhiljaa pidempiä lenkkejä, jotta lihakset vahvistuisi tukemaan selkää. Painoakin tuo jatkuva kortisonin syöminen oli tuonut lisää, eli Seri painaa nyt 31,4 kg, jossa on pari kiloa ylimääräistä. Toivotaan, että tuo liikunta auttaisi siihenkin, ruoka-annokset on jo nyt niin pieniä, että niissä ei ole enää vähentämisen varaa.

Mutta pääasia on nyt se että koira on iloinen ja leikkisä ja selvästi tyytyväinen elämäänsä!