Tälläviikolla on ollut normaalia enemmän luontohavaintoja tuossa töiden lomassa tai lähinnä niin, että olen päässyt läheltä tarkastelemaan sellaisten eläinten puuhailuja, jotka normaalisti näen vain vilaukselta. Ensimmäinen oli peura, joka oli 30-40m päässä ruokailemassa hakkuuaukon reunassa. Olen ollut sellaisilla alueilla viime ajat, että noita peuroja näkyy kyllä melkein päivittäin, mutta tämän yksilön puuhailuja sain seurata tovin ennenkuin se edes teki havainnon meistä. Kaikenlisäksi Merri oli ensin irti, mutta kytkin sen vaivihkaa, kun huomasin eläimen. Merri nyt ei ole hirveän kiinnostunut riistanjäljistä, mutta lähtee kyllä näkölähtönä peuran perään, tosin vain lyhyen matkaa. Peura sitten huomasi mut ja tuijotteli pitkän aikaa takaisin (niillä on muuten tosi kaunis ilme), mutta häipyi metsään, kun Merri rupesi kiskomaan tien vieressä jotain juurta turhautuneena...

Toinen havainto oli lumikko kesäpuvussa ja myyrä suussa. Tein paperihommia yhden metsäautotien laidassa autossa ja lumikko tuli tien vieren pusikosta ja pomppi pari loikkaa ja korjasi myyrän asentoa suussa, pomppi taas pari loikkaa ja pysähtyi kunnes katosi sitten tien toiselle puolelle pusikkoon. Lumikoiden jälkiä näkee talvisin usein, mutta harvoin näkee itse eläintä, sen verran arkoja ovat ja liikkuvat yleensä koloissa tai kasvuston seassa.

Kolmas havainto oli tänään hiirihaukka, joka sekin on kyllä aika yleinen havaittava, mutta tämä lensi taas aivan auton viereen matalalle puuhun. Olin hetkeä aiemmin ennen autoon menoa kuullut, että lähistöllä raakkui useampi erittäin närkästyneen kuuloinen varis ja epäilenkin, että haukka oli käynyt hätyyttämässä pesästä lähteneitä poikasia. Sitä hiirihaukkaa sain ihastella sitten useamman minuutin 5 m:n etäisyydeltä.

Muuten on ollut aika rasittava viikko, kun on satanut tappavan tasaiseen tahtiin (sinänsä kyllä hyvä, että sataa). Työpisteeni (=auto) on koko ajan kostea ja huurussa ja aika hikistä hommaa rämpiä metsässä sadetakin kanssa sen jälkeen, kun kalvopuku on kastunut läpimäräksi puolen päivän maissa... Ja Gore Tex-kengistä vasen on läpimärkä ensimmäisen kartoitusruudun jälkeen ja oikea toisen ruudun jälkeen ;) Ja kumisaappaista saan hiertymiä...

Merriltä löysin toissa päivänä ison ruven rintakehästä ja alta paljastui aika ikävän näköinen haava, joka ei onneksi ollut syvä. Ei nyt varsinaisesti näytä tulehtuneelta, mutta vähän se on tuolla turkin sisällä hautonut. Voi olla, että tuli toissa viikonloppuna mökkireissulla, kun ottivat Buddyn kanssa hieman yhteen kepin vuoksi, mutta toisaalta taas Merri menee tuolla töissäkin sen verran vauhdikkaasti, että on voinut saada sen oikeastaan mistä vain. Lisäksi juhannuksena koirat sai polskia vedessä koko päivän ja kuivasin ne vasta illalla kunnolla, kun tulivat sisälle mökkiin. Eli kosteassa tuo haava on kyllä ollut. Nyt leikkasin karvoja ympäriltä ja olen puhdistanut sitä vähän väliä ja laittanut TerraPoly rasvaa, näyttää jo paremmalta! Ens viikon tiistaina on Merrillä rokotusaika, mennään ensimmäistä kertaa Ylöjärven kaupungineläinlääkärille, joka on toiminut vuodenvaihteesta. Normaalisti käytetään Hakametsän eläinlääkäripalveluja, mutta on noita ell laskuja ollut viime aikoina sen verran, että haetaan samat rokotukset hieman halvemmalla ;) Ja toisaalta, jos vaikuttaa hyvältä niin miksei käytettäisi jatkossakin pienissä vaivoissa (meidän elukoilla ei kyllä koskaan ole mitään pieniä vaivoja, suuria vain!!!).

Mitähän vielä kirjottaisi, tuntuu nyt juttua riittävän, kun edessä olisi imurointi ja lattianpesu ;) Ollaan jaettu nyt siivousvuorot, että tulisi siivottua vähän säännöllisemmin, eli mun vuoro on maanantaina ja Peetun torstaina. Ja kuten näkyy, aikatauluista on hieman joustettu heti toisella viikolla ;)