Heti jouluaaton jälkeen lähdettiin mökille, edellisestä reissusta olikin kulunut aikaa! Marraskuun alussa meidän piti mennä, mutta silloin oli juuri ollut se kamala lumimyräkkä ja mökkitie täynnä kaatuneita puita... Enoni oli korjannut sivuun tien yli kaatuneet, joten nyt pääsi hyvin ajamaan, kun lunta ei ollut yhtään.

Sen lumimyräkän yhteydessä oli tuolla Itä-Suomessa ollut kova tuuli, joten niitä puita oli kaatunut todella paljon muuallakin tontilla. Varmaan yhteensä 20-30 kappaletta... Jonkun verran niitä raivailtiin, mutta suurin osa jäi odottamaan kevättä ja moottorisahaa. Kaksi oikein kunnon "pylväspuutakin" oli kaatunut :( Todella harmi sinänsä, kun tuonne on se harvennus tulossa myöhemmin tänä talvena tai sitten ensi talvena (riippuu metsäyhtiön aikatauluista) ja suurin osa noista oli ihan myyntipuuta. Eipä tule meillä polttopuista pulaa...

Aika meni siivillä joululahjakirjoja lueskellessa ja muuten rentoutuessa. Yhtenä päivänä käytiin Lappeenrannassa alennusmyynneissä ja toisena päivänä retkellä Rovastinojalla. Siinäpä ne suurimmat aktiviteetit taisi ollakin. Alla on muutamia valokuvia kohdasta, mistä Rajalampi laskee Kuolimoon (eli juuri Rovastinojalta). Tuolla kohtaa Kuolimo on ohuelti jäässä, muuten oli kyllä suurelta selältä sula. Peetu ja enoni siirsivät vielä vettä pitkin veneet venevajaan ja vesi oli niin korkealla, että otti venevajan oveen kiinni... Meidän omassa lammessa oli rannassa n. 4-5 cm jäätä, kun tehtiin avantoa, mutta rannasta ei pidemmälle uskaltanut lähteä, kun siellä on paikoitellen lähteitä ja jää aina ohutta niiden kohdalta.

Tuo kuvien laatu ei ole kovin kaksinen, täytyy vähän säätää noita kameran asetuksia, jotta jatkossa olisi hieman tarkempia.
331017.jpg

Kuolimon suuntaan

331009.jpg

Rajalammen suuntaan