Piiitkästä aikaa treeneissä. Lomalla ei ole mitään sen ihmeempiä Merrin kanssa tehty treenaus mielessä, mutta kunnosta on pitäneet huolta ahkerat juoksulenkit Peetun kanssa ja uiminen. Meitä oli treeneissä vain kolme ihmistä, mutta ihan kivat treenit noinkin vähällä sai aikaiseksi. Merrillä oli kaksi mm, jotka olivat menneet tieltä vähän matkaa eteenpäin olevaa polkua pitkin metsään. Tarkoituksena oli mennä tieltä metsään polun yli... Merri nappasikin sitten maalimiesten takajäljen enkä heti kutsunut sitä pois, kun ajattelin että ymmärtää hetken kuluttua palata itsekin takaisin. Eipä ymmärtänyt... Kutsuin sitten hetken kuluttua koiraa ja tulihan se sieltä ja matkalla sai hajun ensimmäisestä maalimiehestä. Haki ykkösnamin ja lähti tulemaan mua kohti, palasi kuitenkin melkein heti mm luokse ja tuli sitten suoraan ilmaisemaan. Näytölle lähtö oli sitten hieman sähellystä, kun kiinnitin liinan liiveihin ja koira ampaisi näytölle, jäi mulla käteen vaan liivit ja liina... Oli nuo liivien säädöt vielä kesälomalla, kun koira sujahti kiinnitysten välistä helposti.

Seuraava mm oli polusta katsoen alarinteessä ja Merrin lähtiessä hakuun olimme vielä toisella puolella polkua mäen päällä. Merrin paikallistaessa tulimme polulle ja ihmettelin, kun Merri haki jotain sieltä ylärinteestä missä olimme juuri olleet. Mukana ollut Eeva sitten sanoi, että etsiiköhän se meitä ja ymmärsin pitää itsestäni vähän meteliä ja Merri tulikin heti ilmaisemaan. Oli löytänyt toisen mm nopeasti ja ilmaisulle tullessaan hukannut meidät. Suoraan sanottuna olin epävarma kytkiessäni Merriä näytölle, että olikohan se oikeasti löytänyt ketään, mutta antaessani näytä käskyn lähti Merrin niin tomerasti näytölle, että asiasta ei ollut enää epäselvää.

Seuraavalla kerralla: Edelleen ihan perustreenit normaalein ilmaisukuvioin. Mm:t saavat ohjeeksi palkata Merrin hitaasti nameja syöttämällä.