Viimeisiä rästitunteja ratsastelemassa, muistaakseni jäljellä vielä kaksi., täytyy kysyä. Näin Hedankin ja sain sovittua miten jaetaan sunnuntain päivävuoro tallilla, tehdään puoliksi. Kiva niin, muutama hassu tunti hommia ja täyden päivän palkka ;)

Sain Allun, joka on kyllä yksi mun suosikeista, mutta kuuluu kastiin, joilta ei koskaan saa mitään ilmaiseksi. Alkuverkassa ravissa oli tosi pohkeen takana, mutta laukassa mentiin sitten hippulat vinkuen, kun päätin pistää vähän vauhtia menoon. Sen jälkeen meni lopputunnin hyvin eteenpäin, tosin tehtävien aikana tempo hidastui, mutta reagoi heti kun pyysin lisää, saavutus tämäkin. Osa porukasta oli menossa sunnuntaina kisoihin, joten treenattiin kouluratojen liikkeitä. Tosi tehokas tunti, koko ajan sai keskittyä, kun tehtävät seurasivat nopeasti toisiaan. Allu taipui hyvin ja oli herkkä avuille, viimeksi kun menin (marraskuussa?) tuntui hirveän kovakylkiseltä ja pohkeita en saanut millään läpi. Eli tosi paljon on tekemistä tunnin onnistumisen kanssa siinä, miten saa alkuverkan mentyä.

Inhoan omaa tasapainoani, tai oikeastaan sen huonoutta ja meninkin alkuverkan jälkeen ilman jalustimia, kun saan vaikutettua avuilla hevoseen näin paljon paremmin. Mun pitäisi päästä puoleksi vuodeksi johonkin yksityisopetukseen, jossa voisi kokonaan keskittyä istuntaan ja tasapainoon. Rahalla saa ja hevosella pääsee...

Lopussa tehtiin tempon muutoksia pitkillä sivuilla, eli askeleen pidennyksiä (mites se uusissa koulusäännöissä sanotaankaan?) ja Allulla ne on helppo suorittaa, kun sillä on luonnostaan suuri ravi ja kun kulmassa sitä hieman lyhentää saa tosi näyttävän lisäyksen. Kaikenkaikkiaan mahtava tunti ja sain arkimurheet vähäksi aikaa kokonaan taka-alalle!