Kuukauden täydellinen treenitauko takana! Pitkiä lenkkejä on koirat saaneet senkin edestä, mutta yhtään mitään ei olla treenimielessä tehty... Tehnyt ihan hyvää koiralle ja ohjaajalle.

Hakutreenien teemana jatkui taajamaetsintä kytkettynä. Merri oli aivan into piukeana, selvisin juuri ja juuri ilman kaatumisia, mutta "hieman" painetta oli liinassa ;) Merri nosti ensimmäisen mm jäljen pian autojen jälkeen ja oli innoissaan löytäessään eksyneen jättämän hanskan matkan varrelta. Tosin kiire eteenpäin oli niin kova, että "ilmaisu" oli lähinnä hanskan heittäminen ilmaan... Tässäkohtaa treenattiin malttia, kun säheltävä ohjaaja laittoi ensin talteen vahingossa oman hanskansa, mutta Merrin mieliksi jatkettiin pian eteenpäin. Alue jatkui Velodromin ympäri ja toisessa päädyssä kulkeneen mm haju oli valunut rakenteiden alle, joten Merri nuohosi siellä. Maalimies oli Velodromin viereisessä mäenrinteessä ja Merri meni ensimmäisellä kerralla ohi, kun tosiaan tarkasteli hajuja siellä velodromin alla ja nousi ylös tielle vasta ohitettuamme maalimiehen. Mulla oli aivot vielä joulutauolla, koska päätin, että haetaan sitten ensin se toinen maalimies sieltä velodromin toisesta päädystä, vaikka tietysti olisi ollut järkevämpää tarkastella ensimmäiseksi löytynyt haju loppuun.

Toisen maalimiehen löytymisen jälkeen palattiin alkuperäiseen suunnitelmaan hakemaan se ensimmäinen maalimies ja nytkin Merri meni ensimmäisellä kerralla ohi ja bongasi pian tämän jälkeen mun ja Pian jäljet, kun oltiin noustu samaa rinnettä etsintäharjoituksen aikana vähän matkan päästä. Olin hetken epävarma, mitä tehdä, mutta palattiin jälleen kerran takaisin ja nyt Merri löysi maalimiehen jäljen.

Seuraavaksi kerraksi suunnittelen Merrin harjoituksen kyllä huolellisemmin, nyt en oikein itse ollut harjoituksessa mukana, vaikka harjoitus itsessään oli ihan hyvä. Koitan nyt laatia muutenkin aika tarkan treenisuunnitelman kevääksi, meillä kun olisi mahdollisesti tavotteita heti huhti-toukokuussa ja sinne on loppujen lopuksi todella lyhyt aika!