Kerrankin saatiin treenit järkättyä! Merrillä jälki n. 300m, ikä n. 1,5h, maasto kuiva, lämpötila inhimillinen. Matkalla oja (aika kuiva), esine ja metsäautotien ylitys. Mukana ohjaaja, jolla tälläkertaa ei keskittyminen ollut mukana ollenkaan...

Jälkeä nostaessa en ollut huolellinen vaan seurasin koiraa kun se lähti metsän puolelle kävelemään. Ei vielä ollut nostanut jälkeä, mutta oli ihan tyytyväinen, kun seurasin sitä.... Näin "partioitiin" hetki, kunnes ohjaajakin tajusi, että olemme ajautuneet ihan liian sivuun siitä missä jäljen kuului kulkea. Jälkikäteen kyllä tiesin aina milloin Merri ei ollut jäljellä, se etenee jälkeä kuin juna jäljestäessään. Tulimme ojalle ja tässä Merri paineli heti ojan pohjalle ja etsi jälkeä omatoimisesti sieltä. Nosti sitten jäljen hienosti ensimmäisen kerran harjoituksen aikana. Melkein heti oli esine, jonka Merri löysi rengastamalla. Jatkettiin jälkeä ja metsäautotien ylitys olisi mennyt ihan mukavasti, ellen olisi pyytänyt siihen kohtaan jäljen tekijää laittamaan merkin. Jälleen kerran Merriä häiritsi merkin haju, joka aiheutti pyörimistä. Heti, kun näytin merkin Merrille, jatkoi jäljestystä määrätietoisesti.

Ennen loppua harhauduttiin taas jäljeltä, nyt tiesin heti, että jälki katosi. Merrin työskentely muuttui epävarmemmaksi ja vilkuili mua. Leikattiin siihen suuntaan missä suunnassa jälki kulki ja Merri nosti jäljen hieman ennen sen loppua.

En tiedä miksi itselläni ei oikein olleet ajatukset koossa harjoituksen aikana. Hyvää kuitenkin oli se, että osasin lukea milloin ei olla ja milloin ollaan jäljellä ja mitä sitten tehdään, kun ei olla sillä jäljellä ;)