Otsikossa se jo tulikin. Olen muutamana päivänä tehnyt erilaisia pieniä harjoituksia Merrille ja tauon jälkeen se on ollut aivan into piukeana suorittaessaan niitä. Jopa niin, että yritystä ja kierroksia on vähän liikaakin.

Malttia on treenattu erilaisilla paikallamakuu harjoituksilla ja eilen niin, että Seri toimi Peetun kanssa häiriökoirana. Poistuivat siis paikalta, joka Merrissä aiheuttaa aina suurta levottomuutta, jostain tärkeästähän saattaa jäädä paitsi, jos ei pääse mukaan! Hyvin meni sekin harjoitus ja jatkettiin taas yhdessä matkaa.

Eilen kyllä oli mahtava ulkoiluilma ja kierrettiin Veittijärvi kokonaan, joka on mulle tällähetkellä aika suuri saavutus. Tänään ajattelin lyllertää saman kierroksen, mutta taidan ottaa vain toisen koirista mukaan. Merrille ajattelin ottaa linjaa (jäällä) ja pari muistiharjoitusta dameilla. Muutama malttiharjoitus ihan sivulla istuen on myös paikallaan. Nämä siis olen valmiiksi suunnitellut, muita juttuja täytyy ensin vähän miettiä etukäteen. Mun pahana tapana on vain mennä treenaamaan ilman sen kummempaa suunnitelmaa ja lopputuloksena on erilaisia roiskaisuja sinnepäin...

Yleensä muuten nukun tähän aikaan (siis nyt mammalomalla), mutta ilmeisesti olen saavuttanut jonkunlaisen unikiintiön, koska tänä aamuna olin aivan virkeänä ylhäällä jo klo 6.00. Ei yhtään mun tapaista...

Suunnitellun treenin toteutus:

Vein ensin Merrin nähden kaksi damia eri paikkoihin ja poistuttiin hetkeksi paikalta ja treenailtiin sivulle tuloa. Palattiin lähelle ensin vietyä damia ja Merrillä oli selkeä muistikuva sijainnista, luovutus oli aika hätäinen. Toisenkin sijainnin muisti oikein hyvin, tässä luovutus hivenen parempi. Molemmat haki ja palautti suoraviivaisesti ja innokkaasti.

Jatkettiin polkua eteenpäin ja jätin matkan varrelle kaksi damia. Vähän aikaa tehtiin polulla malttiharjoitusta, jossa Merrin tuli istua perusasennossa jonkun aikaa. Ensin meinasi tarjota maahanmenoa, mutta huomautuksen jälkeen istui hyvin ja piti hienosti kontaktin pitkänkin aikaa. Näitä vain lisää eri tilanteissa. Sitten palattiin polkua hieman takaisin ja lähetin Merrin "sokkona" eteen-käskyllä hakemaan polulle jätettyjä dameja. Arvelin, että näistä ei ollut jäänyt kovin hyvää muistijälkeä ja ensimmäinen lähetys oli hieman vino, joten meni pieneksi hauksi. Luovutus tälläkertaa hyvä. Seuraava eteenlähetys menikin sitten tosi hyvin ja suoraviivaisesti, lähetin samasta kohtaa, kuin ensimmäiselle damille, toinen dami oli vain hieman pidemmällä. Taas hyvä luovutus.

Hyvää tämänpäiväisessä harjoituksessa oli se, että Merri teki kaiken aivan täysillä ja oli hyvin kuulolla "siirtymävaiheet". NOME-seuraaminen on meillä hieman vapaamuotoisempi kuin oikea seuraaminen, eli Merri tulee takana-käskyllä paikasta riippuen, joko mun selän takana (poluilla) tai rinnalla, jos tilaa riittää.

Seuraavaksi suunnitteilla on luovutusten harjoittelua/viilaamista ihan olohuonetreeninä.