Hieman hankala kirjoittaa tästä treenistä, kun aikaa on vierähtänyt yli kaksi viikkoa... Merrillä oli jokatapauksessa etsintävuoro ja alueena n. 300*350 alue, joka rajoittui osin kävelytiehen, lenkkipolkuun, hiihtolatuun ja yksi sivu oli sitten sellaista koskematonta maastoa. Ilma oli kostea ja sumuinen, lämpötila ehkä n.+1 astetta. Aloitettiin alueen kiertäminen lenkkipolun varresta ja jatkettiin sitten koskematonta sivua pitkin umpihangessa. Kummallakaan alueen sivulla ei mainittavia reaktioita. Tultiin sitten valaistun ladun reunaan ja tässävaiheessa kuljin tarkoituksella n. 10-20 m metsän puolella. Melkein heti tulikin vastaan hiihtäjä, mutta Merri tuli heti kutsusta luokse eikä yrittänyt ladun suuntaan. Tämän jälkeen latu hieman veti Merriä puoleensa, mutta muutamalla kehoituksella jatkoi etenemistä maaston puolella. Melkein heti tämän jälkeen Merri nosteli nenäänsä muutamaan otteeseen, eivätkä reaktiot olleet sinne ladun suuntaan.

Hetken kuluttua sitten Merri häippäisi pontevasti näköpiiristä ja tuli pian takaisin ilmaisemaan. Oli bongannut maalimiehen meistä katsoen reilusti alarinteestä, joten tuolla ilmalla hajut selvästi nousivat ylös. Tähän vielä lisäkommenttina, että mm oli mennyt piiloon täysin vastakkaisesta suunnasta mistä me tulimme, joten Merri ei löytänyt maalimiestä jäljen avulla. Itse nimittäin rupesin heti kyttäämään lumihangesta jälkiä, kun Merri ensimmäisiä kertoja nosti nenäänsä. Harjoitus meni kaiken kaikkiaan tosi hienosti, olin sekä itseeni että koiraan tyytyväinen.

Nyt meillä on ollutkin vähän taukoa treeneistä, kun 13.11 olin mahataudissa ja eilen taas treenit peruuntuivat muiden sairastelun takia ja meitä olisi ollut vain kaksi reenaajaa. Sitten kun yllättäen olisikin ollut kolme, niin olin jo illaksi sopinut muuta :( Loppuviikkokin on aika kiireinen, joten en varmaan ehdi lyöttäytymään ylimääräiseksi johonkin perjantairyhmään.