Oli oikein tehokkaat treenit ja 5h meni kaikenkaikkiaan, vaikka meitä oli vain neljä koirakkoa. Ensimmäinen tehtävä oli 5 rastia maastossa, joille tuli suunnistaa. Yksi oli jäljennostotehtävä (jälki tehty edellisenä päivänä) ja neljä muuta esine-etsintää. Kuljimme kaikki samassa porukassa ja tehtävällä oli mukana koirista Merri ja Hertta. Merri käyttäytyi mielestäni tosi hyvin koko ajan ja hyvää treeniä tosiaan oli tuo toinen koira samaan aikaan rasteilla mukana.

Ensimmäisen esine-rastin suoritti Merri. Rasti oli rinteessä ja ensin kuljettiin rinteen alapuolella, kun aamun viileydessä ajattelin hajujen laskeutuvan. Merri reagoikin rastin ulkopuolella olevaan kosteikkoon ja se touhu näytti vähän siltä, että vaikka se esineen löytäisikin, niin juoksisi sen yli... Aikamme edestakaisin tepasteltua menin vihdoin sinne kukkulan päälle ja sieltä Merri sai heti esineestä hajun ja paikallisti lasten sukan huolellisesti kivien kolosta. Hyvin siis etsii esineitä maastosta (näitä ei ole hirveästi treenattu vielä ).

Seuraavan rastin esineen etsi Hertta ja kolmas oli se jäljennostoharjoitus, jota yritti myös Hertta. Vielä ei noussut noin vanha jälki. Reagoi ehkä, mutta ei tiedetty jäljen sijaintia, joten jäi epäselväksi.

Neljännellä rastilla taas oli Merrin vuoro ja tälläkertaa huomasin ensin itse esineen. Kierrettiin sitten kohteen ympäri ennenkuin Merri sai siitä hajun. Nyt toi esineen käteen. Viidennen rastin suoritti Hertta.

Tämän jälkeen saimme ilmoituksen kahdesta kadonneesta sienestäjästä ja suoritusvuoroon pääsivät hälykoirat Urho ja Tiitu. Itse suunnistin Tiitulle ja Leenalle. Alueet olivat kohtuu isoja ja sienestäjät alueiden ulkopuolella. Tiitu sai ainakin harjoitusta pitkäkestoisesta etsinnästä ja koiranohjaaja ja suunnistaja koiranlukutaidoista...