Jos sitä aloittaisi päivitykset tämän päivän NOME-treeneistä, kun ne on vielä tuoreessa muistissa.

Ensimmäiseksi otettiin hakua riistoilla sokkona. Tai kyllä koirat etukäteen oli riistat nähneet ja haistaneet tapaamispaikalla, joten ehkä sitä suurinpiirtein tiedettiin mitä tekemässä ollaan. Ruudussa oli 6 varista ja malliltaan se oli sellainen kapea, mutta pitkä sektori. Merri toi 5 varista hyvin, mutta viimeistä ja kauimmaista hakiessa usko ja into alkoivat loppumaan. Merri harhautui ensimmäisellä lähetyksellä ruudun ulkopuolelle ja kun pillitin takaisin, bongasi ihanan Noora-flatin matkan varrella. Hetken flirttaili korvat rusetilla... Ä-R-S-Y-T-T-Ä-V-Ä-Ä!!! Otin uuden lähetyksen kouluttajien kehoituksesta keskemmälle ruutua ja nyt Merri lähti hyvin sinne kauimmaiselle riistalle.

Noin yleisesti ottaen olin tyytyväinen hakuun, Merri haki tosi hyvällä vauhdilla ja innolla, ylösotot olivat hyviä, samoin palautukset tuli reippalla laukalla. Tuo hiipuminen viidennen riistan jälkeen on ihan treenauksen puutteesta johtuvaa, aina haetutetaan se 5 ja noin pitkillä etäisyyksillä ei olla treenattu. Monipuolisuutta siis kehiin.  Luovutukset tuli käteen asti, mutta paranivat, kun en kyykistynyt. Merri väisti mua, kun kyykistyin vastaanottamaan riistaa vaikka alunperin olen ruvennut kyykistymään juuri sen takia, ettei Merri väistäisi! Tuli suoraan luo, kun seistä tönötin. Muuta huomautettavaa oli se, että Merri ei riistan luovutuksen jälkeen millään meinaa tulla sivulle suoraan, vaan joko menee ihan vinoon istumaan tai pyörii muuten vaan. Ihan selvää jumpitusta, kun ei malttaisi tulla kunnolla sivulle, että pääsisi uudelleen hakuun. Tylsää tahtojen taistelua tuossa tilanteessa. Ohjaaja käytti jostain syystä hae-käskyä tässä yhteydessä vaikka meidän hakuruutu käskynä on "Etsi dami"... Olisikohan ollut pientä jännitystä, Merriä ei onneksi haitannut.

Tämän jälkeen ykkösiä ja kakkosia veteen dameilla. Merri kuumeni odotellessaan suoritusvuorossa. Ei äännellyt, mutta damin läiskähdykset veteen saivat pomppaamaan joka kerta ilmaan vaikkei näköyhteyttä ollutkaan... Ykköset meni hyvin, mutta jouduin pitämään taippariotteessa ettei lähtenyt paukkunoutoon, sen verran kuumana kävi. Mutta mutta ne luovutukset, dami sylkäistään heti, kun etutassut on maan kamaralla. Yritin pillittää, kun Merri oli ihan rantavedessä, ei vaikutusta. Viimeisellä en pillittänyt (oli ollut välissä hässäkkää) ja dami tuli käteen saakka... Ota tuosta nyt sitten selvää. Jokatapauksessa tässä meillä ehdottomasti ennen jäiden tuloa treenattava asia.

Kakkoset sitten... Siis me ei ikinä oltu tehty aiemmin kakkosia veteen. Haki ensimmäiseksi heitetyn ensin ja ihan selvästi takaisin tullessa katsoi sitä jälkimmäistä damia. Toiselle lähetettäessä kyttäsi kuitenkin Maarittia (toinen heittäjä) ja minä tyhmä lähetin koiran, joka ei mennyt veteen vaan lähti Maarittia kohden. Matkalle osui Maaritin koira Arttu, joka oli puussa narussa ja rähäkkä siitä tuli. Mitenkään puolustelematta Merriä, se meni tilanteeseen häntä pörhöllä ja pystyssä. Jos se Nooran luona käyminen oli ärsyttävää, niin tämä oli kyllä sitten SUPER-ärsyttävää. Merri tuli kyllä heti pois, kun karjaisin, eikä siinä mitään mölinää kummempaa ollut. Tästä toipumiseen mulla meni kyllä lopputreenit keskittymisen osalta... Tehtiin sitten uudet heitot ja vedessä oli vielä se yksi noutamatta jäänyt dami. Nyt Merri haki ensimmäisenä viimeiseksi heitetyn ja vaihtoi damin vieressä olleeseen noutamatta jääneeseen. Olin varma, että toisella lähetyksellä Merri hakisi sen vaihdetun damin, mutta Merri yllätti ja haki sen ensimmäisenä heitetyn, joka oli hieman eri suunnassa. Täytyy sanoa, että olin aivan varma ettei Merrillä ollut muistikuvaa sen sijainnista, mutta niin vaan lottopalloaivo yllätti. Takaisin tullessa meinasi uida sen viimeisen damin kautta, mutta tiukka kielto ja kutsu ja tuli suoraan rantaan. Viimeisen sitten haki vielä. Heh, jotenkin olin ajatellut, että vesityöt on se missä meillä on vähiten ongelmia, mutta nyt näyttääkin, että sillä saralla on eniten korjattavaa ja treenattavaa.

Treenattavaa siis kakkoset veteen ja nuo palautukset ja tietysti se maltti. Ensi sunnuntain treeneissä aiheena pupujälki ja ohjaus.