Ristiäiset olivat sunnuntaina ja sujuivat oikein mukavissa merkeissä. Paljon oli touhua ja tapahtumaa sitä ennen, joten kaikkea kivaa en ole blogiin kerinnyt edes kirjoittelemaan. Mutta paljastetaan nyt se tärkein, eli rinsessan nimeksi tuli Emma Sanni Maria. Etunimi meillä oli jo pitkään tiedossa, samoin tuo kolmas nimi, toinen nimi sitten kiilasi loppuvaiheessa ohi toisen vaihtoehdon. Maria löytyy molempien suvusta (kenen suvussa ei olisi vähintään yhtä Mariaa), muut nimet on sitten ihan "omia". Nimi säilyi hyvin salaisuutena ennen ristiäisiä, ainostaan toiselle kummipariskunnalle olin nimen vahingossa möläyttänyt jo synnytyssairaalassa (puhuin Peetun kanssa puhelimessa). Nyt on saanut opetella kutsumaan vaavia nimeltä, kun niin tarkkaan varjeltiin sitä, ettei vahingossa möläytetä sitä ääneen missään seurassa.

Emma käyttäytyi ristiäisissä oikein hurmaavasti, eli oli hereillä lähes koko ajan ja killiteli rauhallisesti vieraita kiertäessään sylistä syliin. Myös toimituksen ajan oli rauhallisesti hereillä. Illalla olikin sitten oikein kunnon huutokonsertti senkin edestä ja kesti pari tuntia ennenkuin saatiin kiljuva lapsi rauhoitettua nukkumaan! Sen jälkeen nukkuikin putkeen 6h ja olisi varmaan nukkunut pidempäänkin, mutta äiti heräsi aamun sarastaessa siihen, että tissit meinasi räjähtää maidosta... Tähän saakka pisin unijakso oli ollut 4,5h. Heti maanantai aamuna oli neuvola ja neuvolatätimme lohdutti, että tuollainen levottomuus vaiherikkaan päivän jälkeen on ihan normaalia ja saattaa kestää parikin päivää. Meillä onneksi kesti vain sen yhden illan. Emma oli kasvanut huimasti, pituutta oli jo 57cm ja painoa tullut reilussa kolmessa viikossa 1kg (ikää neuvolassa 6vi ja 5pvä)! Neuvolatäti sanoikin, että ei tarvitse ainakaan pohtia riittääkö maito, kun kasvaa tuota vauhtia. Seuraava käynti onkin sitten vasta toukokuun lopulla, eli 3kk neuvola, ei kuulemma tarvitse käydä sen useammin, kun kasvaa niin hyvin.

Tässä vielä uusimpia kuvia:

528427.jpg

Emma sovittaa juhlamekkoa ennen ristiäisiä.

528431.jpg

Päivänsankari otti unia turvakaukalossa tyynesti ennen ristiäistilaisuutta, kun muut touhotti kahvien ja tarjoilujen kanssa. Yhtään sellaista kuvaa Emmasta kastemekossa ei ole, missä ei olisi liutaa muita ihmisiä. En halua laittaa muiden kuvia tänne julkisesti, varsinkaan ilman asianosaisten lupaa.