Aiheena oli hallittavuus, eteenmeno häiriön alla ja markkeeraukset.

Heti autoilta treenipaikalle kuljettiin koiran kanssa hallitusti seurauttaen. Tässä sain kyllä Merriä huomautella melkein koko matkan... Tosin sillä oli alkumatkasta ihan oikeastikin pissahätä, mutta sen jälkeen puutuin "turhiin" merkkailuihin tiukasti. Treenipaikalla odoteltiin rauhassa ensin rivistössä alkupalaverin ajan, koiran tuli pysyä sivulla perusasennossa. Merri tarjosi tässä kovasti maahanmenoa, joka luultavasti juontaa juurensa tuohon ilmaisun kovaan treenaukseen! Meillä on kyllä treenauksen paikka tässä, että vain ollaan ja odotellaan, ilman mitään touhua. Merri vaan odotti kovasti, että mitä seuraavaksi.

Tämän jälkeen oltiin edelleen rivistössä ja toinen kouluttajista heitteli dameja siinä lähellä, välillä aivan koirien nenän edestä. Merri hytkyi ja peruutteli paikallaan, mutta mielestäni loppua kohden istui rauhallisemmin, ehkä johtui mun ankarasta huomautuksesta... Tämän jälkeen eteenmenoa, niin että olimme pareittain vastakkain ja toinen ohjaaja heitti ohjausdamin n. 3-4m:n päähän itsestään ja toinen lähetti koiransa hakeaan sen toisen parin edestä (voiko enää hankalammin selittää?). Meidän parina oli kultsu-uros Vinski ja Merriä ei tuossa tilanteessa vastakkain ollut koira häirinnyt millään lailla. Meidän ongelmat oli lähetyksissä. Eli Merrillä hirveä kiire lähteä noutoon. Peruutteli, kun oli taippariotteessa ja vasta oikein kunnon karjahdus sai skarppaamaan ja pysymään paikoillaan lähetykseen asti. Saan olla näissä lähetyksissä kyllä koko ajan tosi skarppina, että olen askeleen edellä Merriä ja tarvittaessa pääsen kunnolla puuttumaan, jos meinaa lähteä ennen lupaa.

Viimeinen eteen-lähetys oli sitten sokkona, damit kyllä samassa kohtaa kuin ennenkin. Tämä Merriltä hyvin. Tämän jälkeen seurautettiin linjalla koiraa ja toinen kouluttajista heitteli takaamme häiriödameja ympäriinsä, koiran tuli seurata koko ajan. Merri nytkähti joka heitosta, mutta reagoi mielestäni hyvin mun ärähdykseeni ja jatkoi seuraamista. Korkea aika Merrille oppia, ettei sen tarvitse noutaa kaikkea heitettyä ;) Loppuakohden parani!

Siirryttiin markkeerauksiin ja Merri odotteli vuoroaan makuulla. Nytkähti aina kun dami putosi maahan muille koirakoille, mutta loppuakohden ei enää reagoinut ollenkaan! Selvää edistystä tapahtui siis jo tämän treenin aikana. Ensin kaksi ykkösmarkkeerausta, joiden molemmat lähetykset sujuivat jo paremmin kuin aiemmin, Merri myös markkeerasi hyvin. Näiden jälkeen heitettiin kakkoset ja nyt luotin koiraan liikaa ja Merri karkasi hakemaan ensimmäistä. Olin itse ihan pihalla ja totesin vaan suu auki, että "ny se karkasi", enkä reagoinut mitenkään. Toinen kouluttaja maastossa karjaisi Merrille, joka palasi nopeasti mun luo (ei ehtinyt damille saakka) ja siirryttiin vähän matkan päähän mietiskelemään asiaa. Muutaman suorituksen jälkeen Merrille tehtiin uudet heitot, ohjaaja oli skarppina ja Merri markkeerasi hyvin, joten loppuun onnistunut suoritus.

Viimeisenä tehtiin leveän ojan yli markkeeraus, jonka yli koirat joutuivat kunnolla uimaan. Tämä Merriltä muuten hyvin, mutta dami putosi mun jalkoihin, en taaskaan reagoinut riittävän nopeasti.