Aamutuimaan taas NOME-treeneissä. Alussa kaikki ryhmän koirat pelmusivat vapaana hetken aikaan ja ihan hyvin meni, kun ottaa huomioon, että kaikki 6 (7?) olivat uroksia. Jotain pientä murinaa siinä tuli, mutta ei ihmeempiä  Ensinnä käytiin läpi ihan teoriassa pysäytyksiä ja erilaisia harjoituksia siihen liittyen ja katsottiin esimerkkikoiralla käytännön toteutusta. Meillä on tosi paljon aikaa siitä, kun noita on treenailtu ja kokeilinkin sitten myöhemmin lenkillä miten Merrillä asia on muistissa... Suoraan sanottuna ei kovin hyvin, tosin ottaa heti kontaktin hyvin, mutta se istumaan pysäyttäminen ei kovin pitkällä etäisyydellä toiminut. Reeniä reeniä!

Päivän varsinaisena aiheena oli markkeeraukset, eli yksi meidän heikompia alueita. Tosin voin katsoa ihan itse peiliin, kun näitä ei juuri ole tullut treenailtuakaan, eli sanotaan, että ollaan näissä tosi noviiseja. Tähän väliin komenttina, että Serillä on aina sujunut haku ja markkeeraukset hyvin ilman sen kummempia treenauksia,kun taas Merrillä olisi alusta pitäen pitänyt keskittyä näihin vähän enemmän. Merrin erittäin vahva alue sen sijaan on ohjaukset, vesinoudot (menee mistä vaan veteen, Seri vain parhaasta paikasta), riistan käsittely ja yleinen motivaatio, Serillä taas on edellämainittujen kanssa ollut ongelmia, paitsi ehkä motivaatiossa, sitä on kyllä riittänyt vaikka joskus eri asioihin, kun mitä ohjaaja on toivonut...

Ensin tehtiin ihan ykkösmarkkeerauksia ja koira näki putoamispaikan ja mukana oli vielä ääniefekti, kun dami heitettiin suureen vesilätäkköön. Merri kuumeni tosi paljon, kun Leevi oli ensin suoritusvuorossa ja jopa äänteli siinä odottaessa, mitä ei ole aiemmin juurikaan tehnyt! Nyt sitten ei ollut toivoakaan, että Merri olisi pysynyt odottamassa lähtölupaa paikallaan, joten otin sen taippariotteeseen hihnalla. Itse ykkösmarkkeeraukset meni tosi hyvin eri etäisyyksiltä, mutta luovutukset olivat tosi huonoja. Merri pudotti damit maahan n. 1m ennen mua. En tiedä johtuiko siitä, että olivat aivan likomärkiä vai ovatko pari viime treeniä menneet hyvin ihan sattumalta luovutusten osalta. Tässä taas yksi asia lisää ensi viikon olohuonetreeneihin. Toinen on sitten tuo paikalla pysyminen, mutta täytyy sitä treenata vaikka paritreenillä Serin kanssa (hakevat markkeerauksia vuorotellen), koska normaalissa tilassa kyllä pysyy hyvin paikoillaan.

Sitten kokeiltiin kaksoismarkkeerausta, kun molemmilla pareilla meni ykköset hyvin. Ensimmäinen heitto tuli samaan kohtaan kuin ykköset ja toinen  heitto toisaalle. Merri haki ensin jälkimäiseksi heitetyn damin ja lähti sitten ihan oikeaan suuntaan sinne vesilätäkköön, mutta ei heti löytänyt damia, joten meni hauksi. Kutsuin koiran luo ja Mika kävi näyttämässä damin paikan ja saatiin se pois sieltä suoraan. Toiset heitot samoin, mutta nyt Merri haki sen vesilätäkkö-damin ensin ja matkan varrella taas unohti toisen sijainnin. Kääntyi katsomaan musta tukea ja pienellä vartalon liikkeellä lähti oikeaan suuntaan ja löysi damin (se on se ohjaus meidän vahva alue ;). Mutta tästä päätellen treenaillaan ensin nuo ykköset kuntoon ennenkuin haaveillaan kakkosista.

Vaihdettiin paikkaa ja otettiin vielä muutamia ykkösmarkkeerauksia, jotka menivät hieman vaihtelevasti, eli Merrille tuottaa selvästi ongelmia jos ei näe sitä putoamispaikkaa tarkkaan. Seuraavat treenit, joka onkin sitten kimppatreenien viimeinen kerta ovat vasta 6.1, joten tässä on nyt hyvää aikaa treenailla näitä asioita kuntoon ennen sitä.

Treenien jälkeen lähdin Merrin kanssa vielä lenkille Siivikkalaan ja kierreltiin reilun tunnin verran kalliorantoja ja pitkästä aikaa näkyi aurinkokin pilkahtelevan pilvien lomasta. Ketään muita ei ollut tuolla liikkeellä vaikka normaalisti on viikonloppuisin ihan suosittu ulkoilupaikka, mutta ehkä kaikki ovat nyt joulutohinoissa kaupungilla.