Sateisissa merkeissä tuo viikonloppu meni, tosin lähtöpäivänä sunnuntaina oli sitten hieno keli. Jouduttiin vaan lähtemään jo puolilta päivin, jotta ennätin illalla olevaan kouluttaja-palaveriin.

Perjantaiaamu harpottiin MHY:n miehen kanssa pitkin maita ja mantuja ja saatiin tehtäväksi merkkailla isoista puista ne jotka halutaan kaadettavan ja muuten tontti harvennetaan normaalisti. Hieman kyllä pisti miettimään, kun tuolla kasvaa jonkunverran keskimäärin 150 vuotta vanhoja honkia, joita ei enää mun elämän aikana takaisin tuonne kasva... Päädyttiin sitten ratkaisuun, jossa muutamia kaadetaan mökin ympäristöstä ja yhdeltä alalta kaikki nuoren metsän yläpuolelta ja sitten sieltä täältä muutama vioittunut. Muuten jätetään vanhat puut paikoilleen. Mikään suuri bisnes tää harvennusprojekti ei tosiaankaan ole, lähinnä sellaista "maisemointia", kuten enoni asian ilmaisi. Rantarinne jätettiin sitten meidän loppuun harvennettavaksi, kun se ei välttämättä tarjouksia kyseltäessä ole mikään myyntivaltti... Tai ainakaan sinne ei ole millään koneilla asiaa, ellei tarkotuksena ole upottaa niitä lampeen.

Tästä tää projekti nyt sitten etenee omalla painollaan ja ehtoihin laitettiin, että työt suoritetaan talvella ettei maastoon tule niin paljon vaurioita. Ensi kesä meneekin sitten varmaan niitä harvennusjätteitä siivoillessa...

Muuten perjantai sujui aika hiljaisesti mun osalta, kun naisellisen "melkein pyörtymiskohtauksen" jälkeen päätin lepäillä pari tuntia... Mullahan on aika alhainen verenpaine, mutta en kyllä ole pyörtynyt sitten lukioaikojen! Peetu sillä aikaa pilkkoi loput puut pihamaalta ja iltapäiväksi tokenin sen verran, että käytiin Lappeenrannassa sukulaisissa ja ostoksilla.

Lauantaina olikin tasaisen tappava tihkusade ja illalla oikein kunnon myrsky! Kuolimolla oli komeat vaahtopäät ja jopa meidän lammella näkyi laineita. Sähköt räpsyi mökissä, mutta ei onneksi katkenneet kokonaan. Sateesta huolimatta saatiin siivottua pihaa ja pinottua talveksi viimeisetkin polttopuut. Tuli sitten heti testattua polttopuupinon suojaukset, jos tuon myräkän pysyy pressu pinon peittona, niin kyllä on ihan riittävä talveksi. Alunperin mun piti ottaa kuvia, jotta saisi näkyviin tilanteen ennen harvennusta ja harvennuksen jälkeen ja samoin mökeistä yksityiskohtia ennekuin ruvetaan remontoimaan, mutta kamera tietysti jäi kotiin. Toivotaan, että lokakuussa olisi vielä kuvausilmoja.

EDIT(vähän myöhemmin):  Tähän täytyy päivittää samalla vähän koirajuttuja, vaikkakin Serin kuulumisia kirjoittelen enemmän keskiviikkona, kun saan viime viikon eläinlääkärikäynnin tulokset. Serihän on ollut nyt elokuun alusta saakka erinomaisessa kunnossa ja ollut varsin leikkisä ja vauhdikas oma itsensä. Lenkkejäkin on nyt ilmojen viilennyttyä voitu pidentää, joten eiköhän se kuntokin siitä nouse. Mökillä Seri ja Merri kävivät ensimmäisenä ryöstämässä naapurimökin koirien luut (eivät olleet paikalla) ja lopulta luita oli jäljellä vain yksi, jota Seri hartaasti järsi kuistin edessä. Merri kierteli Seriä pitkään ja yritti tehdä salamahyökkäyksen varastaakseen luun ja sai kuonolleen sellaisen ryöpytyksen takaisin Serin toimesta, että paineli pitkän matkan päähän muka haistelemaan jotain ruohotupsua... Aiemmin olenkin vahtinut tarkemmin näitä luunsyönti tilanteita, kun sairaana Seri ei paljon ole itseään puolustellut, mutta nyt voi olla, että Merri ei ihan hetkeen yritä Seriltä luita ottaa... Eli Seri alkaa mukavasti muistuttaa omaa itseään ;)