Meillä oli viimeinen NOME-kokoontuminen tänä syksynä, jatketaan samalla kokoonpanolla helmi-maaliskuussa tauon jälkeen. Täytyy sanoa, että omaan motivaatioon on vaikuttanut positiivisesti juuri kiva ryhmä ja hyvät kouluttajat. Helmi-maaliskuussa myös Peetun kausi päättyy, joten lapsenhoito-ongelmiakaan ei pitäisi olla tuolloin niin paljon.

Meillä oli kokeenomainen harjoitus ilman hakuruutua ja vesityötä. "Koe" alkoi ykkösmarkkeerauksella ja palautuksen jälkeen oli linjalle lähetys vastakkaiseen suuntaan. Tämän jälkeen kakkosmarkkeeraus samalle suunnalle kuin ykkönen. Kakkosten jälkeen siirryttiin lähihakuun, joka oli meille tyystin uusi juttu Merrin kanssa. Olen ollut treeneistä juuri silloin pois kun aihetta käsiteltiin... Lähihakuun siirryttiin vapaana seuraten ja muutenkin koira oli koko ajan vapaana, kuten kokeessa kuuluukin.

Saimme kunnian olla ensimmäiset Merrin kanssa. Ykkösmarkkeeraus meni hyvin, tosin varmistelin odota-käskyllä paikalla pysymistä heiton aikana. Luovutuksessa pientä haparointia, sain kuitenkin pyydystettyä linnun käteeni. Käännyttiin linjalle lähetykseen ja ensimmäisellä lähetyksellä Merri poikkesi kohti lähihakualuetta. Ei reagoinut pillitykseeni, mutta tuli heti luokse tänne-käskyllä (=pillitreeniä!!!). Seuraava lähetys onnistui ja sieltä lintu käteen saakka. Taas käännyttiin ja samat odota-varmistelut tein kakkosmarkkeerausheittojen aikana kuin ykkösmarkkeerauksillekin. Toinen lintu tuli käteen haparoiden ja toinen putosi eteeni (=luovutustreeniä!!!). 

Sitten vapaana seuraamiset lähihakuun ja siinä on meillä treenaamista... Merri pysyi kyllä siinä lähettyvillä, mutta haahuilee ja edistää välillä liikaa, sain olla koko ajan huomauttamassa :( Lähihakuun lähetin Merrin hakuruutu-käskyllä, vaikka tässä pitäisi käyttää eteen-käskyä. No, Merri suoritti tehtävän hyvin siitä huolimatta, että ohjaajalla ei ollut hajuakaan siitä, miten tehtävä olisi pitänyt suorittaa ;) Pysyi siis hyvin alueella ja toi pyydetyt kaksi damia. Luovutukset oli parempia kuin riistoilla.

Kokeesta olisi saatu 2-tulos, puutteet luovutuksissa ja hallinnassa olisivat estäneet jäljelle pääsyn. Tehtävät muuten sujuivat ongelmitta ja hallitavuutta onkin hyvä treenailla nyt talvitauon aikana. Ja tietysti niitä luovutuksia, nyt n. 50% hyviä ja 50% huonoja. On tylsää jos jäljelle pääsy ja ykköstulos jäävät kiinni luovutusongelmista, jos koe muuten sujuu hyvin. Positiivista oli Merrin rauhallisuus pitkän odotuksen aikana, kun muut suorittivat tehtäviään ja paikallapysyminen markkeerauksissa. Nyt vaan ahkeraa treeniä ja vähän suunniteltiin muiden ryhmäläisten kanssa osallistumista Mäntän talvinomeen ja Pirkan Dameihin harjoitusmielessä. Mä tarvitsen jotain henkistä valmennusta ennen kokeita, mun jännittämiseeni kaatuu koe kuin koe ;)