Ylöjärven mammojen foorumilla oli haaste, että mammat kirjoittaa ylös 24h tapahtumat yhtenä päivänä. Tässä meidän viime maanantai:

****************************************************************

5.50 Ensimmäiset elon äänet pinniksestä.

6.00 Kello soi, Emma tuli viereen köllimään hetkeksi. Esitti ensimmäistä kertaa kuinka noustaan ilman tukea seisomaan!

6.10 Mies nousee ja lähtee keittämään kahvia löytäen matkan varrelta koiran oksennukset, jotka kerää ilman suurempia vastalauseita (yleensä: "ne on SUN koiria…").

6.20 Pääsen Emman kanssa ylös, mies lähtee viemään koiria ulos. Puen Emman ja laitan puuron mikroon.

6.30 Emman aamupala.

6.40 Mies lähtee töihin.

Emma touhuaa hetken aamupalan jälkeen ja

7.00 juo aamumaidon mun sylissä keinutuolissa, katsotaan samalla aamu-tv:tä.

7.15 olen saanut oman aamupalan pöytään ja syvennyn siihen ja sanomalehteen, käyden minuutin välein katsomassa mitä Emma touhuaa eteisessä.

7.30 Emma tulee nykimään lahkeesta ja mehevä haju saa heti ymmärtämään mistä on kyse. Pyllynpesu ja vaipanvaihtohommiin siis ja tulee siinä samalla vaihdettua Emman puserokin, kun vaipan reunat eivät ole riittäneet. Samalla laitan pesukoneen päälle ja käynnistän tietokoneen. Päätän olla antamatta kummallekkaan koirista aamuruokaa, kun en tiedä kumpi on yöllä oksentanut.

7.50 jatkan keskeytynyttä aamiaista ja luen samalla sähköpostit ja hetkeksi unohdun surffailemaankin. Tällävälin Emma tutkailee kirjojaan näkösällä keskittyneen näköisenä.

8.15 maltan nousta koneelta, kun Emman touhutkin alkavat ennakoida tulevaa kärsivällisyyden menetystä. Menen kylppäriin laittamaan naaman kuntoon päivää varten, samalla Emma pesee omalla harjallaan hampaitaan, hukkaa hammasharjan, repii selkäni takana vessapaperia jne…

8.25 Laitan itselleni vaatteet päälle, etsin neuvolakorttia, saan melkein paniikin, kun neuvolakortti ei ole siellä missä pitäisi, löydän neuvolakortin sieltä missä se aina on (!) ja kerään samalla Emman ulkovaatteita kasaan ja alan pukemaan Emmaa neuvolalääkäriä varten.

8.40 Olemme molemmat pihalla ulkovaatteissa valmiina kävelemään neuvolaan, kerrankin hyvissä ajoin!

8.50 saavumme neuvolaan, jossa Anneli ottaa meidät heti vastaan ja tarkistetaan Emman paino ihan mielenkiinnosta, kun se viimeksi oli noussut aika niukasti (johtuen joulukuun sairasteluista ja syömättömyydestä). Nyt oli painoa tullut yli 250g vajaassa kahdessa viikossa, eli hyvin nousee. Lääkäri tutkii vasemmassa kämmenselässä olevan patin ja on ymmällään. Saamme lähetteen TAYS:iin patin poistoon.

9.30 Lähdemme vaunuilla kotiin ja käymme Salesta hakemassa maitoa ja leipää matkan varrella.

9.45 Olemme kotona ja nappaamme koirat lennosta mukaan vaunulenkille. Emma torkkuu osan matkasta.

10.25 Takaisin kotona ja annan koirille sittenkin ruuat, kun molempien mahat näytti olevan kunnossa.

10.40 Emman lounas, jonka jälkeen syön itse ja Emma touhuaa hetken, kun näyttää siltä ettei ihan heti nukahda.

n. 11.20 Emmalle maitopullo ja

11.30 ulos vaunuihin nukkumaan.

Hoidan itse heti asioita, puhelimella ja sähköpostilla.

12.00 Aloitan siivouksen, vessan ja kylppärin pesu, tiskaus (meillä ei ole tiskikonetta), imurointi ja lattioiden pesu. Pyykit kuivamaan, uudet koneeseen.

13.00 Päätän hoitaa pois päiväjärjestyksestä erään keskeneräisen kirjoitushomman, joka olisi pitänyt palauttaa ajat sitten proffalle…

13.10 Homma keskeytyy, kun itkuhälyttimestä kuuluu viritetyn mopon ujellus ja heti perään Emman huuto… Heijailen vaunuja aina 13.30 saakka ja yritän jatkaa kirjoitusta.

13.55 Mopo ujeltaa ohi uudelleen ja Emman päiväunet päättyvät.

14.10 Emman välipala.

14.40 Maitopullo. Tämän jälkeen puuhastelen Emman kanssa. Laitetaan yhdessä pyykit kuivumaan, Emma järjestelee pyykkipojat pottaan ja pyykkipoikarasiaan, repii vaatteita telineestä ja ojentaa ne mulle hymyillen leveästi jne…

15.10 Rupean laittamaan ruokaa, keksin Emmalle siksi aikaa ajanvietettä keittiön lattialle (kattiloita yms.). Hetken kuluttua tyttö löytyy imeskelemästä pikkukiviä tuulikaapista (jota en imuroinut).

Kaikenlaista puuhaa, en edes muista mitä.

15.50 Mies tulee töistä. Jutellaan ja syödään kaikki yhdessä. Rupean valmistautumaan illan koiraharjoituksiin, repun pakkausta, makkaran pilkkomista, vaatteiden vaihto.

17.00 Lähden koiran kanssa liikkeelle.

17.20 Haetaan Metsäkylästä ostamani kengät Emmalle. Jatketaan koiran kanssa matkaa Lempäälään.

17.50 Teen koiran kanssa pienen lenkin, kun ollaan hyvissä ajoin.

18.15-22.15 Etsintäharjoitukset.

22.50 Olen kotona, syön iltapalan ja samalla luen yhden lyhyen novellin Simo Hämäläisen Ikuisuuden ostaja-kirjasta.

23.15 nukkumaan.

n. 2.00 Emma itkeskelee vähän, nostan viereen ja jatketaan unia.

6.00 Miehen kello soi…

 

Miehellä ja Emmalla oli ilta sujunut jännittävissä merkeissä, kun taloyhtiön öljypoltin oli mennyt rikki (patterit kylmiä, ei lämmintä vettä) ja mies oli Emma kainalossa selvittänyt vikaa ja soittanut korjaajan paikalle. Silti oli saanut hoidettua toisen koiran lenkityksen ja iltapuurot Emmalle ajoissa ja vielä tytön nukkumaan ennen klo 20.00.