Vihdoin maltan hieman päivitellä blogiakin! Kotona ollaan oltu kyllä jo sunnuntaista 4.3 saakka, mutta on aika mennyt uutta tulokasta ihastellessa, joten koneella en ole paljon aikaa vietellyt. Joku päivä yritin kuvia siirrellä blogin tiedostoihin, mutta vuodatus tökki taas pahan kerran, joten jäi päivittelyt sillä kertaa.

Kotiutuminen on sujunut oikein hyvin, vauva nukkuu ja syö hyvin ja tietysti seurustelee sopivassa määrin. Toki mukaan mahtuu yksi melkein kokonaan kukuttu yö ja muutama pitkään kukuttu ilta, mutta pääsääntöisesti tuo on nukkunut yötkin ihan hyvin 3-4 tunnin syöttöväleillä. Pääsin heti alkuun hienosti lenkeille koirien kanssa, kun vaavi nukkui, mutta keväisten ilmojen innoittamatta pukeuduin liian kevyesti ja seurauksena oli rintatulehdus... Ei mitenkään kiva juttu olla kuumeessa ja horroksessa pari päivää, kun tuohon uuteen unirytmiin, syöttöineen, totuttelukin on välillä väsyttänyt. Tulehdus meni onneksi ohi vanhanajan rahkahauteella (jääkaappikylmää maitorahkaa rinnoille ja elmukelmua päälle ja hauteen annetaan olla 1h), johon sain neuvon neuvolatädiltä. Sottaista puuhaa, mutta ei tarvinnut antibioottikuuria ja nyt meillä on varuiksi maitorahkaa valmiina jääkaapissa ;) Mutta tästä johtuen olen ulkoillut nyt aika varovasti. Ensimmäisellä vaunulenkillä käytiin 10 päivän ikäisenä ja ihan mukavasti nuo koiratkin kulkee siinä mukana.

Koirat ovat ottaneet uuden tulokkaan vastaan varsin lunkisti ja sen suuremmin ihmettelemättä. Seri käy vauvaa välillä kuonolla tökkäämässä, mutta Merrin kiinnostus on hieman etäisempää. Vauvan itkuunkaan eivät reagoi enää sen kummemmin, alussa Seri tuli huolestuneena katsomaan, että miten me sitä vauvaa oikein rääkätään, kun se noin huutaa...

Tähän loppuun sitten muutama kuva:

449659.jpg

Tässä nukutaan äidin sylissä vastasyntyneiden teho-osastolla, jossa vaavi joutui viettämään pari ensimmäistä päivää infektioepäilyn takia. Ehti synnytyksessä imaista keuhkoihin hieman likaista lapsivettä, mutta onneksi se ei sitten aiheuttanut mitään tulehdusta. Viisi päivää sai antibiootteja ja kolme viimeistä päivää saatiin olla "normaaliosastolla" yhdessä ja käytiin kaksi kertaa päivässä vain hakemassa antibiootit teholta. Oli tuo teho-osasto muuten aivan eri päässä sairaalaa, joten olin heti synnytyksestä suoraan kunnolla jalkeilla, kun sinne kolmen tunnin välein ramppasin syöttämään vauvaa... Vaikka alkupäivät oli aika karuja, niin ainakin vauva tutkittiin heti alkuun kunnolla ja hoito ja henkilökunta olivat erinomaisia. Lähtöpäivänä oli lääkärintarkastuksessa kaikki erinomaisesti, eikä keuhkoista kuulunut mitään rahinoita.

449667.jpg

Tässä sitten ollaan isin sylissä kotona tuhdin maitoannoksen jälkeen.

451898.jpg

Alussa piti pitää tumppuja kädessä (kuvassa on kyllä käytössä sukat), kun vauvan kynnet olivat todella pitkät ja sai välillä itselleen aika ikävän näköisiä raapaleita aikaiseksi. Eilen oli kaksiviikkoissynttärit, ja niiden kunniaksi leikattiin kynnetkin.

449664.jpg

Ensimmäiset unet omassa sängyssä kotona!

P.S. Täällä blogissa ei näiden kuvien laatu näytä mitenkään hyvältä, kun taas omalta koneelta katsottuna kuvat ihan laadukkailta vaikuttavatkin. Ehkä tuo skaalaus jotenkin muuttaa kuvien tasoa, mutta kait näistä jotain selvää saa...