Treenit alueella, jossa kaikkea kivaa romua konteista kaivonrenkaisiin ja vanhoihin lasten kiipeilytelineisiin. Hieman vaihtelua mettätreeneihin ja tälläisessa ympäristössä on tullut reenattua ainakin Merrin kanssa liian vähän. Treeneissä tuli eteen monta asiaa, joita täytyy pohtia kun tulevaisuudessa ehkä treenataan nykyistä enemmän "raunioilla".

Jotenkin tuollaisessa ympäristössä koen liinan käytön näytölle mentäessä todella epäkäytännöllisenä, varsinkin kun Merri on iso ja vauhdikas (ja voimakas) ja jos vaikka reitti näytölle menee jonkun romukasan ylitse, niin on aika vaarallistakin sinkoilla voimakkaan koiran perässä. Eilen mentiin näytölle siis ilman liinaa, joka tuollaisella pienellä alueella toimii ihan hyvin. Mutta tässä siis yksi mietittävä ja pohdittava asia.

Toinen askarruttamaan jäänyt asia on umpipiilot ja niiden ilmaiseminen lisäämättä riskiä valeilmaisuihin muissa tilanteissa. Merrillä ei kyllä ole _ainakaan vielä_ taipumusta noihin valeilmaisuihin, jos ei oteta muutamaa kertaa lukuun, joissa jännittynyt ohjaaja on lukenut koiraansa väärin... Nyt en kikkaillut noiden umpipiilojen kanssa näissä treeneissä, kun sunnuntaina on kuitenkin koe ja muutenkin pitkästä aikaa hieman erilainen ympäristö. Kokeillaan asiaa joskus myöhemmin.

Merrillä oli kolme maalimiestä, joista kaksi konteissa ja yksi kaivonrenkaassa, jonne koira pääsi sivulla olevasta aukosta maalimiehen luokse. Ensimmäistä konttipiiloa tarkensi hetken aikaa ja löi päänsä ovessa olevaan ohueen rautatankoon... Ei näyttänyt haittaavan. Ilmaisu oli hyvä. Toinen konttipiilo löytyi helposti, mutta näytölle mentäessä kiersi hassusti koko kontin, näytti unohtaneen sisäänmeno-oven paikan, kun oli niin tohkeissaan ;) Ilmaisu oli tässäkin tosi hyvä. Kolmannella meinasi hieman karata näytölle, mutta Merri itse tuli heti takaisin ennenkuin ehdin mitään asiasta huomauttamaan (siis karkasi maalimiehelle päin vain noin kaksi askelta). Ihan mukavasti mennyt harjoitus siis.

Kunhan Serin tassu tuosta paranee niin otan sen mukaan treeneihin, kun tuolla seuraavan kerran treenataan. Voi olla hieman tohkeissaan kolmen vuoden rauniotauon jälkeen ;)