Olen siis ilmoittanut Merrin ja itseni ALO-luokan tasoisiin NOME-treeneihin ja eilen oli ensimmäinen kokoontuminen. Treeneihin vaikutti tosi paljon se, että olin mukana todella kireällä aikataululla... Eli Peetu tuli kotiin jäävuorolta 17.30, jolloin pääsin lähtemään ajamaan treeneihin, jotka alkoivat 18.00 toisella puolella Tamperetta. Tässä rytäkässä silmälaseista irtosi ruuvi ja toinen sanka oli irti, kääks! Sain korjattua pikaisesti ja ainakin toistaiseksi patentti on pitänyt.Olin siis heti alkuun myöhässä 10min ja mun kiireinen mielialani siirtyi suoraan koiraan, Merri kun on sellainen ilmapuntari ;) Eikä se kiire loppunut siihen, että saavuin treeneihin, mulla oli myös kiire takaisin kotiin, kun Peetun piti päästä lähtemään 19.45 salibandy treeneihin...
No, onneksi seuraavat treenit on sovittu hieman sopivammalle päivälle, keskiviikko kun on tosiaan Peetun harrastuspäivä.

Sitten itse treeneihin. Merri hyöri ja pyöri siinä odotellessa ja keskustellessa ja oli tosi levoton. Pelto ja sen hajut kiinnosti kovasti, täytyy treenailla tuota takana kulkemista vapaana tässä lähipelloilla, meiltä löytyy hyviä sänkkäreitä tähän aikaan vuodesta. Jouduin välillä komentamaan Merriä aika kovaakin, että pysyi kuulolla, tähän vaikutti vielä tosi paljon se mieliala. Ensimmäinen tehtävä oli helppo motivoitu ohjaus, jossa toinen kouluttajista kävi viemässä koiran nähden damin korkeamman heinän rajalle. Tehtävälle siirtyessä Merri kulki hyvin vapaana oikeassa paikassa ilman nuuskuttelua ja istui odottamassa nätisti, kun kouluttaja vei damin. Tämän jälkeen kyttäsi damin viejää, joten Hanna tuli selkeästi alueelta pois. Hyvä lähetys ja dami tuotiin suoraan käteen. Samaan kohtaan oli jätetty toinen dami ja lähetin Merrin uudelleen samaan paikkaan, nyt kaarsi oikealle ja pillitin koiran takaisin lähetyspaikalle. Hanna kävi damia näyttämässä, joten saatiin loppuun onnistunut suoritus. Luovutus taas hyvä.

Seuraavaksi otettiin pari ykkösmarkkeerausta. Olin maininnut kouluttajille etukäteen, että tässä on meidän ongelmakohta. Ensimmäisellä heitolla jäi taas kyttäämään heittäjää ja heittäjä tuli vähän sivumpaan. Lähti sillä sekunnilla, kun olin antamassa hae-käskyn, eli pelkästä suun avaamisesta... Olisin muutenkin voinut varmistella muutamalla odota-käskyllä, mutta luotin liikaa koiraan, lähti paukkunoutoon. Seuraavan heitonkin markkeerasi hyvin, nyt oli varmistusta erittäin löysällä hihnalla ja lähti vasta käskystä.

Meillä on kyllä tässä lajissa joka saralla paljon treenattavaa, taippareiden jälkeen ei ole tapahtunut mitään... Merrillä on kuitenkin tietyt perusasiat kunnossa (riistan käsittely, ohjattavuus, luovutukset, palautukset, veteen meno paikasta kuin paikasta), joten pidän ihan mahdollisena, että ensi vuonna startattaisiinkin NOME-kokeissa. Treeniä se kuitenkin vaatii paljon. Toistaiseksi on aikaakin treenata, kun olen äitiyslomalla ja sitten hoitovapaalla ainakin maaliskuuhun saakka ja sitten osittain vielä toukokuun loppuun saakka. Sen jälkeen alkaa työt ja todennäköisesti treenit tulee rajoittumaan vain PEKO-puoleen, ihan kaikkeen ei repeä.

Seuraavat treenit on  kahden viikon päästä, sitä ennen treenaillaan (ainakin):
*NOME-seuraamista pellolla ja muualla
*Odottamista eri tilanteissa rauhassa
*Muistiharjoituksia
*Vesityötä päästään hyvin treenaamaan mökillä viikon päästä viikonloppuna. Helppoja vesiohjauksia ja vähän haastavampia markkeerauksia.