Kotona tullut treenattua:
-Luoksetuloliikkeen loppuosaa
-Sivulle tulemista
-Liikkeestä maahanmenoa
-Nopeaa maahan ja istumaan menoa eri etäisyyksillä + muuta, en nyt muista kaikkea. Pääasia, että ylipäätään on tullut treenattua!

Huomioita treeneistä:
-Taasen eri kouluttaja, mutta tämä oli sama kuin meillä syksyn tehokurssilla, erittäin mieleinen siis.
-Leluna vanha pariton fleece-hanska, joka niin mieluinen, että Merri söi sen (hetken kuuntelin kouluttajan palautetta ja Merri "tappoi" palkinnoksi saamaansa hanskaa sivummalla, kun käännyin katsomaan taas koiraan oli hanska hävinnyt ja koira nieleskeli : / ).
-Alussa tervehtimisharjoitus, jossa Merri ensimmäisellä lähestymisellä nousi tervehtimään kouluttajaa, mutta toisella yrittämällä pysyi istumassa, tosin avitin namipalalla.
-1 min paikallaolo, joka ongelmitta, vapautin suoraan maasta.
-Kaikki seuraamiset tosi hyvin, mutta tehtiin aika pitkissä pätkissä.
-Tehtiin paljon kohtaamisharjoituksia niin, että oltiin välillä ihan kiinni toisissamme. Nämä meni tosi hyvin, tosin Merri piti muutenkin koko ajan hyvää kontaktia. Meitä oli tälläkertaa tosi tasainen ja kuuliainen porukka koossa, ehkä joku häirikkö olisi tuonut harjoitukseen lisäjännitystä ;)
-Sitten pareittain tervehtimisharjoitus niin, että molemmilla koira vasemmalla puolella sivulla ja käteltiin toisiamme. Tämäkin meni tosi hyvin, tosin kaksi koiraa tuli tervehtimään Merriä ja toki Merri silloin nousi istumasta seisomaan, mutta Merri ei tosiaan ollut kertaakaan se aloitteen tekevä osapuoli.
-Luoksetulo. Ajattelin yhdistää luoksetulon ja sen loppuosan (eteen istuminen). Avitin siis lopussa namipalalla oikeaan kohtaan. Merrillä oli niin kova vauhti, että loppuasento oli kuitenkin vino -> liian aikaista yhdistää.
-Liikkeestä maahan meno. Hmm, tässä kohtaa loppui koiran ohjaajan kapasiteetti ;) Tehtiin siis niin, että koira jäi maahan, palattiin koiran luokse ja palkkauksen jälkeen koira heti mukaan ja suoraan perään taas maahanmeno. Ensimmäinen maahanmeno tosi hyvin, Merri lakosi kuulemma samantein ja itse jatkoin matkaa tomerasti. Seuraavaksi rupesin itse säätämään jotan River Dance-askellusta aina sanoessani käskyn maahan ja Merri oli ihan pihalla.... No, tehtiin tämä vielä kerran jokainen rauhassa yksitellen ja saatiin loppuun onnistunut suoritus.
-Lopuksi vielä paikallaolo, jossa Merri hipsi n. 20 sekunnin kuluttua mun luokse... Tässä voin katsoa peiliin, meillä on tuota paikallaoloa treenattu aivan liian vähän edes häiriöttömässä tilassa, joten saati sitten häiriön alla ja näin vaiherikkaan treenin jälkeen.

Kotona treenattavaa:
-Ihan lyhyitä seuraamispätkiä (muutama askel), pääasia, että se on tosi intensiivistä sen muutaman askeleen ajan.
-Paikallaoloja, varmoja onnistuneita suorituksia.
-Edelleen luoksetuloliikkeen loppuosaa lyhyellä matkalla.

Muuta:
-Jos työkuviot antaa myöden, ilmoitan Merrin möllitokoon 18.5 (YLÖKK:in järjestämä). Luokkia on kaksi, mölli ja alokas. Meitä kannustettiin osallistumaan alokkaaseen, mutta toisaalta haluaisin takuuvarman suorituksen, joten siinä mielessä mölli-luokka olisi parempi. Mölli luokassa siis paikallamakuu on 1 min ja liikkeiden välillä saa palkata koiran. Yhteen möllikokeeseen ollaan tehokurssin päätteeksi osallistuttu viime syksynä. Silloin paikallamakuu oli 2 min ja liikkeiden välillä sai palkata koiran, pisteitä saatiin 160/200.

Lisäys: Merri oksensi fleece-hanskan la-aamuna klo 6.30 ; )