Meillä on nyt sitten opittu kävelemään! Haparoivia ensiaskelia on kyllä ollut parin viikon ajan, mutta perjantaina 8.2.2008 Emma vaan yhtäkkiä keksi kuinka kävellään huoneen poikki. Ja sen jälkeen pienet jalat on tepastelleet edestakaisin pientä asuntoamme. Niin ne kummasti loksahtaa palaset yhteen tuolla aivoissa ja hupsis uusi taito opittu! Vähemmän mukava uusi taito tuli myös tuon kävelyn myötä, nimittäin kiipeäminen. Sohvalle, työntökärryihin, keittiön laatikostoon jne. Laskeutuminen hallitusti ei kuulu vielä ohjelmistoon, joten  pysyy äiti aktiivisena ;)

Ymmärryskin laajenee koko ajan, yllättävän paljon tuon ikäinen ymmärtää jo puhetta. Sanoja tulee tällähetkellä Kissa, Äiti ja Isi. Koirista käytetään nimitystä vuh vuh ja osaa näyttää oikean koiran nimen perusteella. Muskarissa tänään laulettiin sellaista heppalaulua, jossa kertosäkeessä sanotaan Ptruu ja hienosti Emma toisti Ptruuta laulun mukana. Sihistä osataan myös kuten siili ja oravan naksutusta kuvaa maiskuttelu. Oikeastaan noita uusia juttuja tulee nyt koko ajan niin paljon ettei kaikkea muista kirjata ylös.

Siirsin neuvolakuulumisetkin tähän blogiin, kun en jaksa useampaa päivitellä. Pitäisi ruveta synttäreitäkin mietiskelemään tarkemmin. Sen verran on päätetty, että kahdet juhlat järjestetään, täällä kotona ja sitten Espoossa. Isomummu ei enää jaksa matkustaa, joten sen takia toiset juhlat tuolla mun kotoseudulla. Niin se alkaa lähestyä loppuaan mun hoitovapaani, tosi haikealta tuntuu :( Päivähoitopaikasta ei ole vielä kuulunut mitään, täällä Ylöjärvellä on aika huono tilanne vapaiden paikkojen suhteen, varsinkin näin keskellä "lukukautta". Taidanpa huomenna soitella itse, kun ei sieltäpäin ole kuulunut lupauksista huolimatta mitään.

Piti vielä mainita, että uusien taitojen lisäksi Emma on tehtaillut hampaita. Vaatimattomaan tyyliinsä tehtaili niitä tälläkin kertaa kerralla 4kpl. Toisaalta päästiin näistä sitten yksillä itkuilla. Nyt siis puhkesi alaetuhampaiden molemmille puolille hampaat ja ylös kaksi ensimmäistä poskihammasta. Muutamana yönä oli vähän levottomampaa ja lämpöä jonkun verran ja päivisinkin välillä vähän kiukkuista ja itkuista. Muuten kyllä nukkuu hyvin yönsä 20-06 ja yhdet päiväunet 2,5-3h. Täytyy olla nyt tyytyväinen niin kauan kuin tätä iloa kestää ;)