Nyt oli aika koittaa Merrin ilmaisun muutosta ja koska mitään järkevää lisää en siihen tähänkään mennessä ollut keksinyt, niin päätettiin kokeilla mitä koira itse tarjoaa.Ensimmäinen asia mitä Merri tarjosi oli istuminen, mutta samaan syssyyn sitten karkasi näytölle, joten en saanut vahvistusta (palkkausta) ajoitettua oikein. Sitten menikin jo sijaistoiminnoille ja kaikenkaikkiaan jäi treenistä vähän sellainen tunne, että tuosta oli enemmän haittaa kuin hyötyä... Mutta tästä olisi nyt tarkoitus lähteä jalostamaan tuota ilmaisua selkeämmäksi. Tuli muuten todettua, että tuollaisessa perustreenitilanteessa Merrin ilmaisu on erittäin selkeä, mutta ne vaikeat tilanteet, esim. kun koira on rankan harjoituksen jälkeen jo väsynyt yms, ne ei nykyisellään toimi.

Nyt on tarkoitus vahvistaa kotioloissa tuota istumista ilmaisutilanteessa, jotta rupeaisi treeneissäkin sujumaan jouhevammin.

Mitäs muuta... Kalaa on Peetu saanut taas sen verran, että naapureitakin on jo lahjottu ja mulla on vaihteeksi kurkku kipeänä, toivottavasti ei nytkään puhkea kunnon flunssaa :( Tänään sain ilmoituksen, että ollaan mahduttu Merrin kanssa NOME:n kimppatreeniryhmään, mutta en vielä tiedä mille päivälle nuo sattuvat. Viikonloppuna suunnataan mökille, joten kuulumisia luultavasti seuraavan kerran sen jälkeen, huomiset TOKO-treenit jää nimittäin melko varmasti väliin.