Epävarma haahuilu jatkui tänäkin perjantaina, olen mestari siirtämään oman epävarmuuteni koiraani! Merrillä n.300 jälki, joka ehti vanheta 2h 20min, keli koiralle kuuma ja raskas, maasto erittäin kuiva.

Alussa nosti jäljen ja pienen pätkän jäljesti, mutta kurvasi mielestäni liian aikaisin alarinteeseen, jonka alla oja. Siellä sitten haahuiltiin edestakaisin ja koitettiin nostaa jälkeä uudelleen (oli tiedossa, että jäljen tekijä oli ylittänyt ojan). Itse olin hieman kireä, kun harmitti epävarma meno ja tiesin, että harjoitus oli liian vaikea. Merri vaistosi tämän ja tuli luokseni monta kertaa vähän kuin kysymään neuvoa, tai rauhoittelemaan, tiedä häntä... No, yhdessä kohtaa sitten näkyi reaktiota ojalla ja Merri eteni kallioiselle jyrkänteelle ja samaan aikaan mukana kulkijat ilmoittivat sammaleessa näkyvistä jalanjäljistä ja palattiin takaisinpäin siitä mihin olin edennyt ja jatkettiin kallion toista reunaa. Jälkeenpäin sitten selvisi, että jäljen tekijä (Kata) oli mennyt juuri kallion toiselta puolelta, minne Merri reagoikin. Tässä kyllä sekoitti pakkaa se, että meitä oli kolme tietämätöntä arvailemassa jäljen suuntaan, olisi pitänyt luottaa koiraan. Tosin Merrin jäljestys oli nyt niin epävarmaa, että tuskin harjoitus olisi yhtään sen paremmin sujunut vaikka oikeaan suuntaan olisi lähdettykin. Loppu oli sitten haahuilua, oltiin ihan muualla kuin missä jälki...

Siinä sitten pohdittiin erinäisiä syitä huonosti menneille harjoituksille. Merri on nyt viime aikoina mennyt paljon mun tekemiä jälkiä ja mietittiin, että jos olen tietämättäni ohjaillut sen menoa ja siksi nyt kyseli neuvoa. Jälkeenpäin kyllä mietin, että meillä on mennyt hyvin ja varmasti ne oma tekemät, ei siinä ole ehtinyt ohjailemaan, kun Merri on edennyt kuin juna. Itsellä tuli mieleen, että jostain syystä jännitän nyt treeneissä enemmän ja se siirtyy koiraan. No, tämän perjantain harjoitus oli olosuhteiltaan jo meille liian vaikea ja nyt on tarve palata reippaasti taaksepäin helppoihin ja mukaviin harjoituksiin. Saadaan varmuutta, joka nyt tuntui kadonneen parissa harjoituksessa. 

Loppuun tehtiin vielä alle 100m n. 1/2h jälki, joka meni hienosti ja Merrille oli tosi mieluisa loppupalkaksi repusta kaivettu jalkapallo!