Oli aikamoinen keli suorittaa tuo loppukokeen päiväosuus... Hirveä helle ja tuuli vaihteli alueella paljon tai sitten ei tuullut ollenkaan. Saatiin taas suoritusnumero 2, Merri ei ole muussa järjestyksessä koskaan startannutkaan ;) Onnennumerohan tuo on, kun taas koe saatiin hyväksytysti suoritettua!

Alue oli reilu 4 hehtaaria ja maasto laski voimakkaasti toiseen reunaan, sellainen jäätelötötterön muotoinen alue ;) Lähdin yläreunaa liikkeelle, kun vielä tuntui sillähetkellä tuulevan sieltä alarinteestä ylöspäin ja näin lämpösellä hajut nousee ylös. Melkein heti huomasin, että tuuli vaihtoi suuntaa... Merri sai aika pian ensimmäisestä maalimiehestä hajun, mutta sai paikallistaa sitä pitkään, kun oltiin väärällä puolella tuulta. Hienosti teki töitä ja vauhdikkaasti teki laajoja tarkastuskierroksia. Onneksi tuulen suunta muuttui taas otollisemmaksi etsintäsuunnitelmani kannalta ja seuraava maalimies nousikin sitten niin että olimme ylärinteessä (Merri reagoi tähänkin aika kaukaa, tosin sillä hetkellä tuuli hyvin). Ilmaisu vaan oli tosi huono, näin siis, että Merri lähti tulemaan mua kohti, mutta jäi keskelle rinnettä tuijottamaan mua n. 4-5m päähän. Jatkoin matkaani muina miehina ja Merri kävi uudestaan maalimiehellä ja tuli ilmaisemaan normaalisti. Oli jo tuossa vaiheessa aika puhki ja selvästi kokeili, että riittäisikö tuollainen vajaa ilmaisu, kun näin kuitenkin maalimiehen, ei oltu kovin kaukana. Jatkoimme matkaa ja tässävaiheessa koira oli jo ihan puhki, kulki jonkun matkaa jopa mun perässä, kun ei tullut hajuja. Irtosi kyllä sitten taas, kun sai hajun viimeisestä. Viimeisen ilmaisukaan ei ollut mitenkään hirveän hyvä, eli jäi haistelemaan joksikin aikaa jotain ruohotupsua mm viereen ja tuli sitten vasta ilmaisemaan.

En huomannut kysyä aikaa paljon meillä meni, mutta arvioisin, että hieman reilu 20 min, keli oli kyllä koiralle tosi raskas. Merri kulutti suurimmat energiansa sen ensimmäisen mm tarkennukseen ja oli kyllä ihan kaikkensa antaneen oloinen kokeen jälkeen. Etsintäsuunnitelmasta sain arvosanaksi hyvä, kokelaat jotka olivat aloittaneet alarinteestä, paikallistivat ensimmäisen maalimiehen kuulemma huomattavan paljon helpommin. Ohjaajan toiminta oli sitten arvosteltu erinomaiseksi, samoin koiran ohjattavuus alueella. Ilmaisuista Merri sai ensimmäisestä erinomaisen, toisesta tyydyttävän ja kolmannesta hyvän. Kokonaisuutena olin kokeeseen tyytyväinen, keli ei ollut kuitenkaan sieltä helpoimmasta päästä...

Edellisessä postauksessa kehuin Merrin kuntoa, mutta eipä se hääviltä tuntunut tuolla kokeessa... Nyt saakin olla kolme kuukautta ihan rauhassa noilta kokeilta, kun pimeäosuus on vasta syyskuussa. Tosin meillä tulee heinäkuussa varmaan kuukauden treenitauko, tekee varmaan hyvää koiralle ja ohjaajalle (tosin silloin on suunniteilla muita treenejä ;).