Ekat treenit uudella kokoonpanolla kera kahden vierailijan. Täytyy hieman säätää noita treenijuttuja, nyt meni melkein 22.30 saakka, seuraava päivä kuitenkin kaikilla työpäivä ja mullakin oli lähtö Helsinkiin viimeistään 8.00.

Merrillä kaksi maalimiestä ja taas treenattiin uutta palkkausta. Ensimmäinen oli sellaisessa pienessä mäntypöheikössä, josta ei kovin hyvin hajut tulleet ja kiersin sen vielä sillälailla huonosti, että oikaisin juuri siltä sivulta seuraavan maalimiehen luo, jolta koiran oli mahdollista saada haju... Ilmaisut oli tälläkertaa aika huonoja, ekalla tuli Merri mun selän takaa ilmaisemaan, juoksi ohi ja jäi seisomaan ja mietiskelemään mun ja maalimiehen väliin, että "mitähän mää ny tekisin..." Lottopallo pyöri vinhasti siellä isossa kammiossa ja lopulta osui lokeroon "mamman luokse mun piti mennä". Taas hirveä kiire näytölle, en päästänyt ennenkuin istui uudelleen odottamaan. Aikamoista roikkua liinan perässä tuon jyrän kanssa, onneksi oli pehmeää maata, niin sain iskettyä kantapäät syvälle maahan...

Nyt on muistikatkos, että mitenkä sen toisen ilmaisu menikään. Ei kuitenkaan ollut mitenkään hyvä. Palkkaus oli aika hankalaa, saan roikkua kunnolla liinassa, että välimatka pysyy maalimieheen. Lisäksi niiden kippojen ja kuppojen kanssa sählääminen tuntuu tosi hankalalta. Treenin jälkeen nimittäin rupesin miettimään, että jos Merri sitten kuitenkin vain imaisisi yhdellä kulauksella ne maalimiehen antamat namit suoraan kiposta ja sen jälkeen syöttelisin itse rauhassa jonkun aikaa nameja yksitellen. Ongelmahan ei ole se, että Merri jotenkin erityisesti lääppisi maalimiestä, sillä on vain hirveä kiire syödä ne vieraalta saadut namit, että makkaroiden yksitellen syöttö on oikea kuolashow... Eli rauhoittaisin koiran itse maalimiehen palkkauksen jälkeen, maalimiehet vain palkkaisi Merrin "rottweiler-tyylillä".

En nyt tietysti ole kovin montaa kertaa kokeillut tuota uutta tekniikkaa missä nameja heitellään vähän matkan päähän kippoon, voihan se useamman kerran jälkeen tuottaa tulosta. Rupesi vain tuntumaan turhan vaivalloiselta tuo säätäminen sen namien heittelyn ja kippojen ja kuppojen kanssa... Onneksi meillä on parin viikon päästä tavoitepalaveri, siellä voi asiaa paremmin pohtia.

Nyt tulee kolmen viikon tauko hakutreeneihin, kun ensi ma on hälykokous ja seuraavana ma meidän ryhmän tavoitepalaveri. En aio tässä välissä mennä pikkutreeneihin, treenaillaan nyt kotona päivittäin ilmaisulisää, katsotaan mihin saakka on päästy kolmen viikon päästä.