Merrillä oli etsintävuoro ja meille oli suunniteltu tismalleen samanlainen tehtävä kuin reilu viikko aikaisemmin hälytreeneissä. Tämä ei kyllä haitannut yhtään, samankaltaisuudesta huolimatta treeni voi sujua hyvinkin eri lailla ;) Tälläkertaa kohteeseen suunnistaminen sujui helposti, kun sinne pääsi polkua pitkin. Huomioitavaa oli, että Merri käyttäytyi taas kuuliaisesti ja rauhallisesti siirtymisen ajan. Mitäköhän mä teen itse erilailla näissä isoissa harjoituksissa??

n. 100 m ennen kohdetta (joka oli laavun ympäristö) päästin Merrin irti ja Merri pyyhkäisikin heti vauhdilla matkaan. Mm:t oli kulkeneet sitä samaa polkua pitkin. Tuli kyllä pariin otteeseen katsomaan, että tullaanko perässä (ei siis kadonnut minnekkään kauas). Laavun paikkeilla sitten maisema avartui ja näin hyvin Merrin työskentelyn itse kohteessa. Meni aikalailla jälkiä pitkin ja pyöri vähän aikaa grillipaikan ympärillä kunnes paikansi sen vierestä repun, jota lähti raahaamaan mua kohden. Hienot kehut sai koira ja tässävaiheessa ei ilmoitettu "johtoon" mitään... Olin sisäistänyt ohjeet hieman huonosti ja vähän omia mielenliikkeitä häiritsi se, että se johto nimenomaan oli kadoksissa ;)

Laitoin Merrin liinaan ja tähyiltiin itse jälkiä lumessa. Sillä aikaa Merri paikallisti ne ja niin lähdettiin jäljestämään. Melkein heti jäljet yhtyivät polkuun ja tässävaiheessa itselle iski epäilys, että jos Merriä vetääkin se polku puoleensa ja jälki on hukkunut. Varsinkin kun Merri ehti jäljestäessä kuseskelemaan ja touhuamaan muuta. Jatkettiin kuitenkin matkaa ja tultiin rantaan, missä totesin, että Merri on varmaan hukannut jäljet, kun se nuuskutteli kovasti yhtä kiveä ja merkkasi sen... Siinä sitten vasta tajuttiin ottaa yhteys johtoon ja saatiin alue mikä tuli käydä läpi. Rupesin pähkäilemään mitä erilaisempia etsintäsuunnitelmia ja kirosin Merriä, joka touhusi hirveästi liinassa ja vaikutti ihan malttamattomalta... Niinpä niin.

Päädyin lopulta ratkaisuun, että palataan rantaa pitkin laavulle ja sieltä yritän laavun takaa metsän puolelta nostaa jälkeä uudelleen. Päästin Merrin irti ja se säntäsi heti eteenpäin rantapolkua ja kuinka ollakkaan maalimiehet olivat meidän pähkäilypaikasta n. 50m päässä... Merri oli jäljestänyt ihan oikein ja yritti siinä meidän pähkäillessä kertoa, että jatkettaisko matkaa, kun ne on tossa vieressä. Hoh hoijaa. No toisaalta Merri ei ole harjoituksessa aikaisemmin jäljestänyt noin tallatulla alustalla, joten en oikein osannut sen työskentelyä tulkita (ainakaan oikein ;). Metsässä "puhtaalla alustalla" se jäljestää kuin juna, siinä ei paljon merkkailla.

Mutta oikein hyvä harjoitus taas kerran, oppi jotain uutta koirasta ja ehkä sen, että kannattaisi luottaa siihen enemmän.

Muutenkin oli oikein reippaat treenit, kaikki tuntuivat saaneen jostain uutta tsemppiä ja intoa!