Meillä oli aiheena esineet. Otin Merrille kaksi maalimiestä "koskemattomalle" alueelle, jotta esineet erottuisivat paremmin. Merri oli tosi kovilla kierroksilla ja vähän malttia treenattiin ennen lähtöä. Maalmiehen jälki nousi pian ja Merri jäi kovasti pyörimään esineen paikkeille, mutta jätti tarkentamatta, kun tulimme paikalle ja jatkoi maalimiehelle, joka olikin aika lähellä. Palattiin takaisin ja roiskaisi esineen (hanska tai sukka) mun käteen. Kierrokset oli korkealla, joten olisi ollut kovasti menossa eteenpäin, kun yritin näyttää, että esine kuului juuri löytyneelle maalimiehelle... Herneet eivät kohdanneet aivoissa, vaan tarjosi jopa kivelle kiipeämistä, kun ei oikein tajunnut mistä oli kyse (vieressä siis sattui olemaan iso kivi ja kiville kiipeäminen on meidän lenkeillä hauska leikki).

Toiselle maalimiehistä noustiin jäljen jälkeen (tämä siis selvisi jälkeenpäin) ja Merri pyöri rinteen päällä todella pitkään ja me pyörittiin vähän siinä mukana, meinasi suuntavaistokin mennä... Lopulta Merri paikallisti maalimiehen hieman alempaa rinteestä, tuolla ilmalla tuntui hajut liikkuvan tosi kummallisesti, huomasi muidenkin koirien harjoituksista (Erittäin kosteaa ja maasto kosteaa, iso oja jne.). Merrillä oli suorat palkat molemmilla maalimiehillä. Palattiin sitten polulle ja jäätiin pohtimaan mistä kohtaa mm oli rinnettä noussut (toinen esine siis löytymättä), silläaikaa Merri teki hommia ja toi esineen mulle käteen. Nyt oli malttia sen verran, että oli aivan tohkeissaan, kun annettiin esine sen hukanneelle. Lopuksi vielä meidän kaninnahkapalkka, jonka Merri sai kehujen saattelemana kuljettaa autolle.

Erittäin huonoa harjoituksessa oli se, että Merrillä ei ollut lediä ja nopeasti etenevän koiran toimia en nähnyt tarkkaan, että olisin voinut esim. ajoissa kehua sillä ensimmäisellä esineellä. Täytyy nyt virittää se ledi vihdoin liiveihin, edellinen viritys ei kestänyt. Hukkasin myös liinan, tosin nyt on vihdoin hyvä syy hankkia uusi liina! Mietin noita kierroksiakin, eli pieni aivojumppa ennen treeniä voisi purkaa suurinta latausta ja keskittyminen siihen uuteen ilmaisuun voisi sujua paremmin. Kannattaa ainakin testata.  Pitää kyllä ottaa kotona tehokuuri tuota ilmaisua, se on nyt vähän jäänyt, laiska ohjaaja.