Saatiinpa uusi kategoria tähän blogiin, Merri nimittäin aloitti tänään MEJÄ-treeninsä kolmen vuoden tauon jälkeen. Kansalaisen karttapaikka on muuten uudistunut kivasti viime aikoina ja sinne saa hienosti suunniteltua ja piirrettyä jälkikaavion ja samalla näkee suoraan jäljen pituuden. Sai tuonne ennenkin jäljet piirrettyä, mutta pienin mittakaava oli 1:16000, nyt sellainen passelein näytti olevan 1:8000.

Jälkeä vedettäessä satoi kaatamalla, yöllä satoi kaatamalla ja vielä koko tämän päivän on vettä lotkottanut tasaiseen tahtiin. Ikää jäljelle ehti tulla 21,5h ja verta käytin aika niukasti. Pituutta oli n. 380m. Kaatona oli kuivattu hirven sorkka (tai oikeastaan puolikas jalka...). Kiitokset vielä Essille sorkasta!

Alkumakauksen Merri merkkasi omaan tyyliinsä perusteellisesti ja jäljelle lähdettiin päättäväisesti. Alkupätkä oli vaan aika seilaamista ja haahuilua, mutta maastokin oli siinä kohtaa avonaista ja kallioista, joten haju varmasti oli levinnyt laajalle. N. 20m aloituksen jälkeen Merri singahti jäljen alkuun (joo, pääsi multa irti) ja jäljesti uudelleen korjaten suuntaa vähän. Kallioisen osuuden jälkeen jäljestys muuttui rauhallisemmaksi ja kuljettiin jäljen päällä. Kosteikon kohdalla näytti jäljestys kaikista tarkimmalta, jonka jälkeen maasto muuttui helpoksi ja Merri eteni edelleen aika jälkitarkasti. Jäljellä oli yksi kulma, jonka olin sijoittanut aikamoiseen ryteikköön, eli siinä oli nuorta koivua tosi tiuhaan. Kulma meni jälkitarkasti, mutta makausta ei noteerannut.

Toinen osuus oli nuorehkoa tiheää kuusikkoa, jossa oli välillä aukeita paikkoja. Alku meni hyvin, mutta sitten rupesin itse säätämään, kun kuvittelin jäljen menevän enemmän vasemmalla ja kiskoin Merriä pois jäljeltä. Hetken kuluttua huomasin virheeni ja palattiin takaisin, josta jälki löytyi ja saatiin hyvä pätkä ennen kaatoa. Kaato oli Merrille hyvin mieluinen ja ylpeästi kannettiin sorkka autolle.

Olin ihan tyytyväinen jäljestykseen, ensi kerralla meno on varmasti varmempaa, kun Merri nyt pääsi jyvälle hommasta pitkän tauon jälkeen. Maastossa oli paljon hirven jätöksiä ja jälkiä, eivät haitaneet Merrin työskentelyä. Lähdetään juhannuksena mökille ja olen sinnekin suunnitellut jäljen, joka on pituudeltaan samaa luokkaa. Maasto on kuitenkin vanhaa kuusimetsää ja hakkuuaukkoa ja mukaan tulee pururadan ylitys. Yritän suunnitella jäljenteon kuitenkin niin, että ei vanhenisi ihan noin kauaa 15-18h olisi aika sopiva. Sadetta ilmeisesti piisaa silloinkin...