Meidän ryhmän ensimmäiset teematreenit, aiheena rakennus- ja pihapiirietsintä. Merrillä oli vuorossa isompi etsintäharjoitus ja alueena pihapiiri rakennuksineen+maitohorsmikkoa. En tiennyt maalimiesten lukumäärää etukäteen . Ensimmäisestä maalimiehestä Merri sai hajun jo kun tein etsintäsuunnitelmaa. Maalimies oli sellaisen kaivopömpelin sisäpuolella ja ensin Merri tarkensi hajua ihan viereen pysäköityyn autoon. Kaivosta löytyikin kovasti säikähtänyt naisihminen, joka kieltäytyi tulemasta sieltä pois...

Jatkettiin sitten sen etsintäsuunnitelman mukaan (joka oli että kierretään pihapiiri) ja ensin Merri reagoi alueen ulkopuolelle ja rämisteli sellaisen lanka-aidan kanssa, joka oli meillä rajana. Silläkohtaa ei onneksi ollut piikkilankaa. Toisella sivustalla kulki tie/ulkoilureitti, josta käveli kaksi ihmistä ohitse juuri, kun siellä olimme. Otin Merrin vähäksi aikaa luokse ja muutin etsintäsuunnitelmaa niin, että käydään ensin läpi melko lähellä olevat rakennukset ja jatketaan sitten tienlaita-sivustan tutkimista. Rakennuksilla Merri reagoikin heti ja pyyhkäisi keskemmällä aluetta olevalle entiselle "mehiläispaviljongille". Mehiläisten lentoaukoista nuuskutteli sisäpuolelle ja nousi seiniä vasten, olisikohan siellä joku? No olihan siellä, tälläkertaa ihan normaalisti käyttäytyvä mieshenkilö, jolla ei ollut mitään hätää. Sisällä paviljongissa selvin haju oli vastakkaisella seinällä, kuin missä maalimies istui.

Palattiin suuremman piharakennuksen luokse ja jatkettiin sen kiertämistä. Tässä vaiheessa multa jäi tarkastamatta puuvaja, joka oli sellaisen katoksen yhteydessä, jonka Merri oli kyllä käynyt jo tarkastamassa. Toisaalta, jos siellä olisi joku ollut, niin todennäköisesti Merri olisi sinne uudestaan vetänyt, mutta harmitti jälkeenpäin vähän oma huolimattomuus. Rakennuksen ympärillä ei sen kummempia reaktioita, eikä huoneissa mitä tarkastimme. Viimeisen oven takaa sitten löytyi tila jossa kolmas maalimies oli ja heti kyllä näki koirasta, että siellä joku on. Nyt löytyi kovin unelias naishenkilö, joka ei myöskään ollut innokas lähtemään matkaamme...

Tarkastettiin vielä maakellari ja lähdettiin kiertämään pihapiiriä alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kovasti Merri reagoi alueen ulkopuolelle edelleen siellä tienvieri sivustalla, että myös seuraavalla sivustalla. Viimeinen sivusta rajoittui metsään ja siellä Merriä taas veti puoleensa alueen keskellä olevat rakennukset, joissa juuri oli käyty. Tuollainen korkea maitohorsmikko on aika haastavaa mennä, kun mitään ei näe eteensä ja tuli todettua, että se ilmaisulisä tulee todella tarpeeseen. Nyt Merri tuli aina tarkistuksia tehtyään etsimään mut sieltä pöheiköstä, että "hei täälläkö te ootte, mä kävin tuolla katsomassa". Tulee vähän epävarmuutta, että olisiko Merri tullut ilmaisemaan vai ei... Sinänsä tykkään tuosta Merrin tavasta tulla ilmoittautumaan aina välillä, kun se on jonkun tarkistuksen tehnyt. Merri irtoaa mun mielestä sopivasti ja itsenäisesti, mutta ei kuitenkaan huitele missä sattuu.

Nyt en kyllä ollut epävarma siitä onko koira tulossa ilmaisemaan vai ei, mutta noin yleisellä tasolla asiaa pohdin siellä maitohorsmien keskellä. Pihapiirin kierrettyä totesin sen hyvillä mielin tyhjäksi ja Merri sai kunnon ryhmäkehut ja pallon palkaksi. Taisi olla vasta toinen kerta Merrille, että harjoitus ei päätykkään viimeisen maalimiehen löytymiseen.