Serillä oli tänään kontrolliaika eläinlääkärillä, eikä siellä nyt mitään uutta tietoon tullut. Ensi keskiviikkona tulee VetLabista verikokeen tulokset ja sen mukaan sitten päätetään puolitetaanko kortisoniannosta vielä puoleen (1tbl joka toinen päivä). Imurel jatkuu vielä samalla annostuksella elokuuhun saakka, jolloin ilmeisesti vasta seuraava kontrolli. Yletön juominen on onneksi loppunut, loppui jo pääsiäisen tienoilla kun kortisoniannos viimeksi puolitettiin. Maksavaivaisten ruokavaliota jatketaan nyt ainakin syksyyn saakka (ehkä koko elämän?) ja madotusta ei saa antaa ennenkuin elokuun verikokeesta on saatu maksa-arvot, sen jälkeen harkinnan mukaan. Ehkä jopa otetaan ulostusnäyte, jos ei ole matoja niin ei anneta turhaan lääkitystä. Yllätys mulle oli, että rokotuksiakaan ei voi antaa (vanhenee heinäkuussa), en nyt huomannut kysyä, että johtuuko se tuosta immuunireaktiosta (todennäköistä) vai maksa-arvoista. Täytyy kysyä keskiviikkona sitten. Ai niin, Serin maksa oli pysynyt normaalin kokoisena, ainakin noin tunnustelemalla, sehän oli akuuttivaiheessa voimakkaasti laajentunut.

Seri on kyllä ollut tosi pirteä ja kaikessa mukana. Ollaan tehty edelleen pieniä lenkkejä, mutta kyllä Serin kunto on aika huono ja ilmeisesti huimaa vielä aina välillä, eli tulee joitakin sivuaskelia silloin tällöin. Tässä kun yritetään tasapainotella noilla lääkkeillä, eli tuo Imurel haittaa verisolujen muodostumista, mutta taas toisaalta pitää kurissa sen immuunireaktion...  Heh, nyt on ollut pitämistä, että tyttö pysyy poissa lätäköistä ja ojista, talviturkin Seri kyllä on kerennyt jo kastelemaan ;)

Samalla reissulla tuli päivitettyä molempien koirien painot, eli Seri painoi kuukausi sitten 29 kg ja nyt oli paino pudonnut kilon verran. Tämä siitä huolimatta, että nykyinen ruoka on aika energiapitoista ja annos on kaikenlisäksi suurempi kuin aiemmin! Eli tästä voi päätellä, että toipuminen vie paljon energiaa. Sama juttu oli silloin selkäleikkauksen jälkeisinä kuukausina, eli ruokamäärät oli melkein kaksinkertaisia normaaliin verrattuna vaikka liikunta oli tosi vähäistä. Täytyy siis lisätä hieman ruoka-annoksia. Seri on kyllä painanut "käyttökunnossa" n. 27kg, mutta nyt ei tarttis kyllä tuon painon olla yhtään alhaisempi!

Merrin paino oli noussut, painoi alkuvuodesta n. 33kg ja nyt painoa 36kg. Ruuan vaihdoin pari kuukautta sitten aktiivisen koiran ruokaan ja tuo on heti näkynyt massan lisääntymisenä. Nyt mun mielestä ihan hyvä paino, kunto varmaan kohoaa aika huippuun tässä parissa kuukaudessa, kun lenkkeillään töissä 8h päivässä ;) Ei Merri nytkään huonossa kunnossa ole, mutta on meillä viime aikoina lenkit lyhyempiä olleet kuin normaalisti.