Olen tänään kahlannut läpi erästä erittäin paksua ja tylsää opusta, joten nyt on hyvä hetki hieman hengähtää ja kirjata ylös Merrin ja mun tavoitteita tälle vuodelle ;)
Merri on hieman jäänyt tälläviikolla paitsioon, kun Seri on sairastanut... Raukkaa on koko ajan komennettu ja pyydetty poistumaan, kun juostessaan ovelle tervehtimään tulijoita ohimennessään aina huitaisee Serin kumoon tai yrittää liikaa hoivata sairasta "isosiskoaan" niin, että Seri jo huokailee kyllästymisestä. Tänään Merri on kantanut mulle kylppärin likapyykkikorista sukkia yksitellen... No, tämän kirjoituksen jälkeen lähdetään kunnon lenkille!

Pelastuskoirapuuhat:
Haku
-Meillä on aika korkeat tavoitteet tällevuodelle, eli Merri on ilmoitettu haun peruskokeisiin (päivä+pimeä) ja loppukokeisiin (päivä+pimeä).
8.4.06 Haku perus/pimeä
13.5.06 Haku perus/päivä
11.6.06 Haku loppu/päivä
16.9.06 Haku loppu/pimeä
Näiden jälkeen olisi sitten enää jäljennostokoe ennen hälytysryhmää. Yhden peruskokeen jälkeen pääsee jo hälyryhmän treeneihin.Meillä on vielä kokonaan treenaamatta peitetyt maalimiehet, joka loppukokeessa täytyy olla hallussa ja tietysti teen noiden peruskokeiden jälkeen tilannekatsauksen ja jos tuntuu loppukoe vielä liian varhaiselta niin siirretään se tavoitteissa ensi vuoteen.
Jälki
-Vuonna 2005 harjoittelu oli aika satunnaista (ehkä 1-2 jälkeä/kk). Alussa tehtiin suht tuoreita jälkiä (1/2h-1h) ja Merri meni nenä aika korkealla. Ihan loppusyksystä tehtiin yksi vanhempi jälki (n. 2-3h) n. 500m, jossa esine ja Merri jäljesti tosi tarkasti nenä maassa, mutta ei noteerannut esinettä ollenkaan. Eli kun innostui kunnolla siitä jäljestä, niin se esine menetti merkitystään. Täytyy noi esineet treenata erikseen jäljestä toistaiseksi. En tiedä miten jaksan noiden kartoitustöiden ohella, mutta olisi hyvä treenata pienellä porukalla jälkeä viikottain, siis viikottaisten hakutreenien lisäksi.

Tottelevaisuus:
-Hmm, tässä meidän tavoitteet on aika matalalla. Jos nyt parin viikon välein ehtisi käymään yleisissä TOKO-treeneissä ja kotona treenaisi säännöllisemmin. Möllitokoon Merri on ilmoitettu 18.5. Pitkän tähtäimen suunnitelmana olisi BH-koe ja TOKOn ALO-luokka (aikaisintaan loppuvuonna 2006 tai keväällä 2007).