Nome-treenien viimeisen kokoontumisen kunniaksi meillä oli leikkimielinen kilpailu ja oikein glögitarjoilu!
Merri kävi aika kierroksilla, kun nämä oli ensimmäiset treenit melkein kuukauteen ja joululomallakaan ei kaikista hyvistä lupauksista huolimatta tullut juuri kotona treenattua.

Ensimmäinen tehtävä oli koirakujan läpi luoksetulo ja se meni oikein mallikkasti ja vauhdikkaasti. Tosin heti kun sain koiran kytkettyä, tupsahti Merrin näkökenttään yllättäen sauvakävelijä ja sille täytyi haukkua oikein kunnon pelkohaukut... Taisi vanhempi naisihminen pelästyä oikein kunnolla! Tuota on nyt muutamaan otteeseen ilmennyt luonnetestin jälkeen, kun joku pääsee "yllättämään" Merrin liian läheltä. Tai sitten ei liity tuohon testiin mitenkään, aiemmin vaan tuollaista ei esiintynyt.

Toinen tehtävä oli sitten sellainen, että ohjaajan piti heittää ykkösmarkkeeraus pienen ympyrän sisään ja sai 2 pistettä, jos osui sinne rajatulle alueelle. Koira oli toisella vetäjistä (Tarjalla) ja koiran piti dami palauttaa pilliin viheltävälle Tarjalle. Kaikki koirat palauttivat damit ohjaajalle, joka seisoi n. 5 m:n päässä markkeerausheitosta... Me saatiin kuitenkin Merrin kanssa 2 pistettä, kun osuin annetulle alueelle damin kanssa.

Kolmas ja viimeinen oli sitten hakuruutu, jossa alue oli jaettu etäisyyden mukaan sektoreihin. Lähellä olevista dameista sai 1 pisteen, keskimmäisistä 2 pistettä ja kauimmaisista 3 pistettä. Lisäksi oli vielä "bonusdami", josta sai 4 pistettä. Aikaa pisteiden keräämiseen oli 7 minuuttia. Merri lähti yllättävän hyvin sokkona hakuun ja toi ensimmäisen melko läheltä, seuraavakin tuli nopeasti ja taisi olla 2 pisteen dami. Sitten oli välissä muutama huono lähetys ja koira lähti alueen ulkopuolelle tutkimaan jotain. En nyt edes muista monta damia Merri toi 7 minuutin aikana, mutta ainakin viisi, luultavasti kuusi. Hakuinto laski loppua kohden, mutta teki nyt töitä loppuun saakka ja pari viimeistä damia tuli kauempaaa, toinen oli 3 pisteen dami. Irtoaminen saisi olla kyllä vielä parempaa. Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan kelpo suoritus hakuruudusta, nyt vaan kotona sitä treenausta.

Kisassa oltiin sitten kolmansia, vain 2 pistettä voittajalle hävinneenä. Koirat saivat pari siankorvaa ja Denta Stickin palkinnoksi ;) Nyt olisi kai tarkoitus jatkaa omatoimisessa kimppaporukassa, mutta voi olla että me treenaillaan nyt toukokuuhun saakka itsenäisesti kotona ja jos toukokuussa vaikka saisi taas kimpan kokoon, niin voisi treenata muutaman kerran ryhmässä ennen taippareita.

Olen kyllä tyytyväinen kurssiin, sai paljon intoa treenata näitäkin juttuja ja tietysti paljon hyviä neuvoja jatkoa varten.