Tai miten sen ottaa... Olemme viimeaikoina järjestelleet vakuutusasioita uuteen uskoon, kun meillä on eri vakuutukset kolmessa eri yhtiössä ja tarkoituksena samalla ehkä säästää hieman keskittämällä. Pitkällisen pohdinnan ja vertailujen jälkeen lopputulos on se, että meillä on edelleen vakuutukset kolmessa eri yhtiössä ja kokonaiskustannukset nousseet 100euroa vuodessa... Tästä voi päätellä, että meistä kumpikaan ei ole mikään talousnero.

Tärkeimmäksi kulmakiveksi muodostui vakuutusyhtiön valinnassa koiravakuutukset (yllättäen...). Serin vakuutus jäi vanhaan yhtiöön, koska mikään vakuutusyhtiö ei enää huoli sitä asiakkaakseen (tai ainakaan korvaamaan IMHAan ja selkään liittyviä juttuja), mutta Merrin vakuutus siirrettiin nyt kotivakuutuksen ja autovakuutuksen kanssa samaan yhtiöön ja vaikka vakuutusmaksut nousivatkin Merrin uuden vakuutuksen myötä tuon 100 euroa, niin samalla myös korvauskatto nousi huikeasti. Todennäköisesti Merri ei sairastele ollenkaan, kuten ei tähänkään saakka, mutta sitten kun jotain oikeasti sattuu, niin kunnon vakuutus on korvaamaton juttu (kokemuksen syvällä rintaäänellä).

Mökkien vakuutus on ollut iät ajat eräässä pienessä vakuutusyhtiössä ja bonuksia on kertynyt sen verran mukavasti, että sitä on myös turha vaihtaa minnekkään muualle. Näin ollen meillä on tosiaan vakuutukset edelleen kolmessa eri yhtiössä ainakin niin kauan, kun Seri täyttää 10 vuotta ja sen koiravakuutus päättyy.

Toisenkin asian hoisin tänään, eli tilasin meille uuden tietokoneen! Uusi on kannettava ja olen niin onnellinen, kun saadaan tämä pölyä keräävä, huriseva ja raksuttava rakkine pois meidän makuuhuoneen nurkasta. Tosin tämä on palvellut kolme vuotta erittäin uskollisesti ja vakaasti. Eikä ollut uusi ja kallis ostettaessa, kun entinen kämppikseni kasasi tämän kokoon. Mutta ei tule kyllä ikäväkään, tosin ehkä muutan mieleni, kun tappelen uuden koneen asetuksien kanssa. Toivottavasti tämä vanha kone ei nyt loukkaannu haukuista, koska uutta konetta saadaan odottaa vielä n. 5 viikkoa...